Hip-hop

Hola! Sitter i min säng hos Brigitte, Camille och Gaëtan just nu ^^
Tidigare denna kväll så testade jag på hip-hop, det var jävligt kul faktiskt! Följde med Camille. Trodde inte det skulle vara så kul, men samtidigt så var det väldigt svårt, allt gick väldigt fort. Måste bättre min koordination!
Hinner inte skriva så mycket mer, måste sova nu, men imorgon är jag tillbaka hos värdfamiljen och har internet, så då kan jag skriva lite mer utförligt om veckan, ciao!

Franska lektion

Hejsan hoppsan Sverige
Sitter pa internatet nu, vantar pa att klockan ska bli 15:30 for da ska jag ha "lektion" med en kvinna har pa internatet i Franska. Hon studerar eller nagot om att lara utlanningar franska, sa det passar ju bra, hon far ova pa mig. Har anda inget battre for mig sa varfor inte?

I mandags kom hosten hit. Pa onsdagen blev jag nastan lite osaker pa om det inte var vintern som kommit tidigare, men idag var det lite varmare.

Det ar jobbigt for alla affarer och allting stanger mellan 12 och 14. T.om. "supermarché" stanger! helt udda tycker jag! blev helt paff forra veckan nar jag skulle handla nagot att kaka eftersom lunchen inte hde varit sarskilt god, och sa var affaren stangd! Det skulle i stort sett aldrig handa i Sverige, aldrig att en affar stanger mitt pa dagen!

Jag har tagit lite bilder pa insidan av skolan med min mobil, dock sa tror jag inte att jag kan ladda over bilderna till internatets data sa ni far vanta till helgen. I helgen btw sa ar det tydligen nagot bilrace har i Barr, sa alla vagar till och fran Barr ar stangda... sa det blir inget spenderande i helgen :P

Imorgon ska jag folja med Camille till hennes danslektion. Hennes larare ar dov (hor inget alltsa) och stum, sa det ska bli intressant!

Vet inte vad mer jag ska saga, sa hej da!

En månad

Denna helg har jag varit här en månad, det är det längsta jag har varit hemifrån hittills, men mer ska det bli!

Haha blev nyss överröst av två hundar som hälsade på mig i sängen! Fifi och Baloo.
Familjen har tre hundar, två blandraser och en bearded collie. Blandraserna är Pichoo och Fifi. Pichoo är troligen blandis mellan bearded collie och pudel (de är osäkra på pudel delen, men de vet att hon är bearded collie, och fifi ser ut att ha labrador i sig, men samtidigt så är hon väldigt nätt och väldigt liten.

Har tyvärr inga bilder på hundarna, vet inte vad familjen skulle tycka om det.

Det jag gillar väldigt mycket med Frankrike, det är att här kan man verkligen vara sig själv. Visst, det kan man vara i Sverige med, men det är inte alls lika säkert att man får vänner! Jag hade turen i Sverige att hitta underbara vänner <3
Men, i Frankrike är det många t.ex. som inte sminkar sig. Jag tror även att jag är nog den enda på skolan med färgat hår, haha
Men nu är ju inte allt utseendet. Men ja, man kan verkligen vara sig själv här och folk accepterar en. I skolan finns det verkligen alla typer av människor, och alla är accepterade känns det som. Kanske inte accepterade av alla, men alla har någon!

Creative

Fastän man är i Frankrike så kan man fortfarande vara kreativ.

För er som inte vet så älskar jag att retuschera bilder i ett program som heter Gimp
Nu när jag även har en fjärrutlösare till kameran, så har jag tänkt att börja ta mer självporträtt, här är mitt första:


Inspiration från en film som heter Coraline

Football

Hello!
Glömde nog säga tidigare, att jag åkte på en fotbollsmatch idag!
Nej, jag är inte ett dugg intresserad av fotboll, men jag tänkte att jag skulle vara lite social, det fick jag nog ångra lite...
Började med att jag och Camille står och väntar på att hennes kompis farsa ska komma, då säger hon lite "a juste"
"Jag ska på fest ikväll, så en kompis kommer skjutsa tillbaka dig"
Det blev lite, jahapp? x)
Sedan kom vi fram till fotbollsplanen och det var sjukt dött! Då fick jag reda på att matchen inte skulle börja förrän om en timme. Kan nämna att inom de första tio minutrarna hade jag frysit ner en av mina tår, så kallt var det.
Så, efter en timme så börjar det komma mer folk och jag fryser mer än någonsin!

Matchen var inte speciellt intressant om man säger så, visst det var kul att se när de sprang runt och jagade en boll, men ja. Men sedan så gick vi till stängset, så jag tog fram min kamera, och det blev genast roligare! Dock inte varmare...

Efterråt så sa Camille "här är killen du ska åka hem med", och han hälsade inte ens. Förbryllat så undrade jag om vi skulle åka hem med en maskin på två eller fyra hjul! Det visade sig dock, som tur var, att hans mamma (i en maskin på fyra hjul) hämtade oss.

Här är mina fem favoritbilder från dagen. Tog sammanlagt 150 stycken och frös ner sammanlagt en hel fot (halva fötterna)












Spender!

(Nu är jag visserligen några minuter försenad men ja)
Klockan har inte ens slagit tolv, och jag har redan spenderat 124 €, vilket motsvarar ca 1240 kronor... hehe

Nej men, som ni kanske vet (eller inte vet?) så ska jag åka till Paris i oktober (sista helgen för att vara korrekt). Det är IPK som ordnar det, det är även de som ordnar denna resa ner till Frankrike.
Så i oktober så ska jag spendera 4 dagar med andra som jag, alltså andra svenskar som befinner sig i Frankrike på samma sätt som jag, det ska bli skitkul!
Så, idag köpte jag tågbiljetterna till Paris.
De kostar inte sammanlagt 124 €, utan jag köpte även ett kort som kommer reducera priset på alla mina resor med tåg i Frankrike med mellan 20-50 %, och det är ju bra eftersom jag ska till Paris även i januari, sedan är jag ganska ganska sugen på att kanske sticka över till England... Fast, England är bara avlägsna tankar!

Tågresan till Paris kostade 49 € och är första klass, heheh! Det var bara 2 € dyrare att resa första klass, så varför inte :P
Tågresan tillbaka till Strasbourg kosta bara 26 €

Om man jämför med Sverige så är detta sjukt billigt! Jag menar, det är ca 50 mil till Paris, och detta är snabba tåg, så det tar bara 2 timmar och 20 minuter. Om man jämför med Sverige så, där kostar ett tåg från Stockholm till Göteborg antingen runt 300 kronor eller 700 kronor (har jag för mig). Om man tar den för 300 kronor tar resan ca 5 timmar och om man tar den för 700, då åker man med x200 och då tar resan 3 timmar. Så i Frankrike är det både billigare och snabbare!

Men nog om tåg!

I veckan fick vi våra skolfoton.


Bilderna på mig, inte särskilt smickrande. Det hela gick väldigt fort och man fick inte ha på sig glasögon...


Bild på klassen.

Här är hela paketet. Sammanlagt tre olika saker. Bild på klassen, individuella bilder på mig och typ som en kalender med mig. Ni kan nog inte gissa vad detta paket kostar... 8 €!!! Helt sjukt!
I Sverige kostar bilden endast på klassen kanske 150 kronor! Jag tänker definitivt köpa detta paket (hehe, har inte betalat än), eftersom det kommer bli ett bra minne från detta år!


Idag har jag inte bara spenderat pengar faktiskt! Idag har jag även varit... gratis? hehehe
Jag lånade fyra böcker! Resten av shopaholic serien, plus en annan bok (alltså inte ur serien) från samma författare. Sedan lånade jag även den där "blah blah halvindian" som jag talade om tidigare på franska. Jag läste första sidan i biblioteket och jag fattade faktiskt en del! :D
Så just nu har jag sex böcker som jag ska läsa ut inom en månad, underbart!
För jag håller på att läsa The Shining, lånade den från skolbibblan, sedan har jag även en e-bok på datan som heter "Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann", en himla flummig bok med många mord faktiskt, men det är även en bra historiebok faktiskt, hahaa

Taggad!

Vaknade för kanske en halvtimme sen och var verkligen supertaggad på att lära mig det franska språket! Vet inte om det var någon dröm som bidrog till detta, men jag är glad i alla fall!
För jag tänkte på det lite senare, när jag vaknat lite mer.
För jag har tyckt att det varit så sjukt jobbigt att läsa t.ex. franska böcker, förstår verkligen ingenting och jag minns då inte att det var så sjukt svårt att lära sig engelska!
Men det måste vara eftersom i Sverige har man engelska kring sig hela tiden, i Sverige har man tur om man lyckas hitta en fransk film på tv, och det är typ en låt på tre år som är fransk på radion.
Men, nu är jag ju här, helt omringad av franska, ingen engelska (förutom böckerna jag läser... och engelska lektionerna... och min musik...) och ingen svenska! Så, det borde ju komma snart! Jag kommer faktiskt kunna lära mig detta hopplösa språk som låter som påhittade ljud då och då.

Så, nu har jag tittat lite på ungdomsböcker som jag funderar på att låna på bibblan. Jag har kommit fram till två.
Justin Case av Meg Rosoff och blah blah liv som halvindian (titeln är så sjukt lång på svenska, så jag kommer inte ens ihåg halva namnet, så nej, den heter inte blah blah) av Sherman Alexie.
Jag ska lyckas komma på fler, för det är ju inte alls säkert att biblioteket i Selestat har dessa två böcker :P Måste ha lite säkerhet satt det inte blir som förra gången, att jag gick runt ca en halvtimme och tittade och tillslut tog jag en random bok x)

Hola!

Hejsanhopsan!

Fast, egentligen har jag ingen lust att blogga... men i alla fall...

Är tillbaka hos värdfamiljen nu.
Idag insåg jag att det är ganska tråkigt faktiskt... alltså detta med fransk skola. Missförstå mig rätt nu, det är lix inget nytt nu. Har varit här i en månad nu, har kommit in i rutinerna, så det är typ som en vanlig svensk skola, om man bortser från att jag inte förstår vad folk säger. Nej, jag längtar inte hem och nej, jag ångrar inte att jag åkte... Det är bara ganska tråkigt. Ja...

Veckan har rullat på som en vanlig vecka. Inget ovanligt har väl hänt antar jag. Eller jo, på igår så var en lärare borta, så jag slutade fyra timmar tidigare xD Dock så var det inte så jätte kul eftersom jag var tvungen att vänta på att internatet skulle öppna... Fast det var flera andra som heller inte hade några lektioner så jag var inte ensam.

Mina vänner i skolan börjar pressa mig mer och mer på att jag ska prata franska. Nu har de börjat med att de lyssnar inte om jag pratar engelska x) Coralie slog mig även några gånger när jag sa engelska ord, heh

Ja, jag vet inte vad mer jag ska säga... som sagt, en helt vanlig vecka.

Imorgon ska vi till biblioteket i Sélestat, så jag ska försöka att leta reda på lite författarnamn till böcker som jag kanske kan läsa på franska. Tror det blir enklare om man läser en bok på franska som man redan har läst på t.ex. svenska eller engelska.

CiaoCiao


Sjukt billigt!

Mâste bara skriva ett snabbt inlägg innan jag gâr och käkar middag.
Jag gick nyss till affären och köpte 200 topsar och 120 bomullstussar för mindre än nio svenska kronor!!! Hur billigt är inte de?
Om det inte är billigt sâ säger jag till mitt försvar att jag brukar faktiskt inte köpa bommullstussar eller topsar i Sverige :P

Tillbaka till internatet

Nu ska jag sova och sedan imorgon är det tillbaka till skolan och internatet.
Jag undrar hur denna vecka kommer bli ^^

Idag till middag så åt vi något "mystiskt" kött. Jag trodde att det var gris, men blev tveksam eftersom den var väldigt rå i mitten. Tänkte att kanske här i Frankrike så kan man käka rå griskött (ingen aning...). Men det var gott och jag åt det. Sedan frågade jag efterråt, och det visade sig vara lamm!
Vad förvånad jag blev! För det smakade inte ett dugg som lamm. Men frågan är, varför? Är det för att hon inte kryddade? För hemma i Sverige så har lamm en viss smak som jag hatar, och hur mycket mamma än kryddar med träkrydda (som jag kallar den) så känner jag ändå smaken av lamm... Men här åt jag utan att ha en aning.
I skolan så sa en person att det skulle bli kalkon, men så smakade jag, och det var lamm.... För ja, den hade den där speciella äckliga smaken.

Undrar hur det kommer sig...

3 veckor

Igår hade (har?) jag varit här i tre veckor. Det är lite konstigt, för jag får fortfarande infall av att jag faktiskt befinner mig i Frankrike, för det är fortfarande så otroligt!

Att jag faktiskt sitter här, i min nya säng, i mitt nya rum hos en familj som jag endast har känt i tre veckor.
Om man tänker på det, så det är helt sjukt underbart hur underbara främlingar kan vara! Dessa tre främlingar tog emot mig, en total främling som inte ens kan deras moderspråk, med en öppen famn! Jag känner och kommer känna sådan underbar tacksamhet till denna familj!

Innan jag åkte så kände jag också denna känsla som jag fortfarande känner, att det är så sjukt overkligt att jag faktiskt satte mig på ett plan med hela mitt liv i några resväskor och åkte till ett helt okänt land med ett nästan okänt språk för att bo här i 10 månader. Ganska fantastiskt ändå. Känslan av att hela mitt liv här nere, får plats i mina två resväskor är ganska mäktig. Man känner sig faktiskt väldigt med den känslan i bakhuvudet, känns som om eftersom jag klarat det här nu i tre veckor, så skulle jag nog klara att åka till vilket land som helst, ensam, i alla fall tre veckor. Fast nej, det skulle jag inte. För i ett annat land så skulle det inte vänta en säng varje kväll, eller mat på bordet varje dag. Nej, jag tror nog att jag stannar i Frankrike va.

Men det är lite kul, för som sagt så känns det fortfarande väldigt overkligt att jag faktiskt är här. Jag trodde att denna overklighetskänsla skulle försvinna när jag väl kom fram, men nej, den är fortfarande kvar. Jag är nyfiken på hur länge den kommer stanna.
För jag tycker inte riktigt om den, för det känns som om detta bara är en dröm, och att jag närsomhelst kommer vakna upp i min egen säng, och det vill jag inte! Jag vill verkligen klara detta år, jag vill vara flickan som flyttade hemifrån till det okända landet när hon var 17. Det är det verkligen inte alla som har gjort. Jag vill för en gångs skull vara unik.

God morgon


Igår när jag skulle lägga mig så målade jag naglarna innan och jag måste säga att jag har någon hatkärlek till Yves Rocher's nagellack...
Den är väldigt genomskinnlig, men om man sätter på två lager så blir det ganska bra. Den har inte så stark färg som t.ex. depend's nagellack brukar ha.

Hittade en bild på tröjan som jag var väldigt intresserad av men som jag inte köpte.

Jag snodde bilden från HM.se :P

Jag är kluven, för jag har redan massa långarmade.... så jag vet inte... får tänka på't tills nästa gång jag åker till H&M, har dock ingen aning när det blir, hah

Shopping toujours

Idag har vi åkt till Strasbourg och shoppat såklart, hahaha


Nagellack, det var extra pris så den kosta bara 19 kronor
Pincett... Mina ögonbryn håller på att växa ihop, bokstavligen!
Deo, Den jag har i skolan har gått ut för några år sedan... den funkar inte
Nagellacks remover, vill inte behöva gå till Camille varje gång, lika bra jag köpte själv :P


Tio par strumpor för 100 kronor tycker jag är väldigt billigt, speciellt på HM, de brukar vara ganska dyra med strumpor faktiskt!


Köpte även en tröja, det var mitt huvudmål med denna resa. Min svarta tröja som går att öppna har gått sönder rejält på armen och tyget är alldeles för känsligt för att sy... Jag hade velat köpa en tröja som man kan öppna och ha över en annan tröja, men jag blev verkligen blixtkär i denna.
Hittade även en jätte fin annan tröja, men den var kortarmad och jag känner att jag har redan så många kortarmade... Kanske en annan gång :P

Titta!

När jag kom ner för att äta frukost fick jag som en liten liten chock, en glad chock.
Brigitte tog fram en jätte söt liten blomma och sa att det var mannen med plånboken som hade gett den till mig! Snacka om att jag blev glad!
Brigitte sa även en rolig mening "He's a fine young man, but he's married" xD







Visst är den fin! :D

Sugar-ish popcorn? Oh yes

God morgon!

Så igår var jag alltså på bio med Camille och Brigitte. Vi såg Sexy Dance 3. Folk säger (fråga mig dock inte vilket folk) att det är en upplevelse att gå på bio i andra länder, och det var det verkligen!

Brigitte och Camille tyckte att denna biograf i Colmar var väldigt liten för den hade "bara" en våning. I Bryssel har tydligen många biografer tre våningar!  Jag tycker personligen att denna biograf var väldigt stor! Det var som ett helt eget hus med bara bio, inga affärer eller liknande i samma hus.

Vi beställde popcorn, och det var en stor skillnad. Jag smakade först och blev förvånad, de var söta? Så jag smakade en gång till, nope fortfarande söta. Så tillslut frågade jag "what is it you have on your popcorns?" dom fattade inte vad jag menade och då berättade jag att vi har salt på våra popcorn i Sverige, då blev de riktigt förvånade! De hade aldrig hört talas om det! De har tydligen någon slags smält socker, om jag förstod det rätt. Men missförstå mig rätt nu, det var ju gott, eller ja annorlunda men helt ok.
Jag undrar varför det är någon skillnad mellan vad folket har på sina popcorn...

Så sedan gick vi in till biosalongen och den var väldigt liten, det var få platser, men det var helt ok i alla fall, mysigt!
Filmen var väldigt bra faktiskt, trots att jag inte fattade va de sa! Den var i 3D så det var väldigt coola effekter också.

Juste, efter, när filmens eftertext (?) kom på skärmen, då stannade de flesta kvar och inga lampor tändes. Utan de flesta stannade i alla fall till låtnamnen innan de stack. Jag, Camille och Brigitte var de sista som lämnade salongen. Lamporna tändes inte förrän eftertexten var helt slut. Det är också väldigt annorlunda från Sverige. I Sverige är det nästan som om människorna inte kan stå ut att vara kvar en sekund till så, så fort texterna börjar rulla, då sticker verkligen alla!

Så, det var om denna helgens äventyr (första äventyr?) Nu ska jag ner och käka frulle, ciao!

Bio!

Nu ska jag på bio! Vi ska se en dansfilm i 3D, dubbad såklart. Ska bli ganska intressant.
Tror inte jag uppdaterar när jag kommer tillbaka eftersom filmen börjar runt 22:00 så det blir väldigt sent när vi kommer hem igen. Skriver imorgon om filmen!

Ciao!

Internatrummet

Okej, nu är jag lugn igen. Brigitte är och lämnar sakerna hos polisen nu..

Tänkte visa bilder på internatrummet!

Här är min del av skrivbordet. Skrivbordet går längs hela väggen, så det är väldigt långt satt vi båda får plats. Med vi båda menar jag såklart jag och Sarah, tjejen jag sover med.


Här är min säng :)


här är garderoben och handfatet. Ni ser mitt lås där :D


här är utsikten från fönstret :) inte så illa. Värre för dom som har utsikt över skolan, haha

Smärre panik här!

usch usch usch, detta händer bara inte..!
När jag var påväg hem från skolan så hittade jag en mobil och en plånbok! De typ flög från en bil!
Både mobilen och plånboken är här bredvid mig...
Usch, jag tycker så synd om ägaren!!
Jag tog upp mobilen och plånboken eftersom de låg mitt i vägen, och de hade troligen blivit krossade förr eller senare om jag inte tagit hand om dom...
Min plan hittills är att inte göra något alls till Brigitte kommer hem, sedan får hon bestämma. Fast, det är ganska lyckligt i olyckan i alla fall eftersom jag har mobilen, då kan man ringa till någon i kontaktlistan och berätta läget. Fast, detta är ju i Frankrike, så jag tänker då inte vara den som pratar..!
Det var nyss någon som ringde... och jag svara.. jag tänker inte svara någe mer...blää, tycker inte om det här........

Jag vet jag vet

Jag vet, jag uppdaterar alldeles för ofta, haha Måste bara visa min fina bild :P



Två saker


Detta var helgens engelska läxa. Vi skulle göra en "planch" med bilder som representerar oss (i alla fall om jag förstod det rätt, det var ganska luddigt). Jag hade dock lite svårt att hitta de jag ville, men blev ändå ganska nöjd.
Längst upp i vänstra hörnet är det bilder på tre gosedjurs hästar, en hund och en katt. Det är för att jag älskar djur. Nedanför är det en mp3 med hörlurar, det är för att jag älskar musik. Har även skrivit tre bra band bredvid, alltså Vampire Weekend, Angus and Julia Stone och Empire of the sun. Under är det bilder på kaktusar, för jag gillar verkligen kaktusar. Under ser ni kanske, är de Marabou loggan. Tänkte att den kunde få vara med. Bredvid den är det såklart tictac! Måste bara säga att den nya smaken jag har testat, passions frukt och de där röda frukterna med en kärna i som växer på träd.. kommer inte ihåg vad den heter, i alla fall, supergod!
Ovanför tictacen har jag en säng, för jag älskar att sova. Ovan sängen är det en kamera som jag ritat. Min kamera då. Bredvid är det en artikel om att ändra på tiderna satt man tar vara på mer solljus i England, superbra! Gillar verkligen att försöka bli mer miljövänlig och älskar att läsa om nya uppfinningar som leder till en bättre miljö! Under är har jag ritat en bild på en bokhylla, för jag älskar böcker, och under bokhyllan är det en bild på den första Macintoshen eftersom jag älskar datorer och att sitta och surfa, haha


Här är en bild på mitt nya nagellack. Det liknar inte så mycket likblekt längre eftersom det är två lager lila plus ett lager med mitt genomskinnliga orange. Älskar verkligen det nagellacket (det orange alltså), det piffar upp vilket nagellack som helst! Plus att det är fint själv också :3

Sakerna

Efter att jag proppat i mig några mackor med Nutella på (åh, älskar denna underbara produkt!!) så fotade jag grejerna jag köpte igår :)


Här är de gröna låsen :D Fina va? :3


Här är väskan jag köpte :D "Bara" 19,9 € :) På bilden är den även fullproppad med alla mina böcker :)


och här är min mobil! I sina två lägen. Bilden är inte snyggt gjord, ville bara visa :P
Den e ganska svår, för jag är så sjukt ovan med touch screen, men jag vänjer mig nog... hoppas jag i alla fall!


Närbild. Lite dammig, men jaja

Så de var de sakerna jag köpte igår... plus ett nagellack som är jätte fult på naglarna :( Nagellacket är lika, och när det bara är ett lager så ser man lite ut som ett lik! Fast jag antar att man kan ha det på andra nagellack. Man får experimentera lite :)


Money money

Idag har jag spenderat massvis med pengar... höhö
Men det var faktiskt saker jag behöver! Eller okej, jag behövde kanske inte nagellacket... eller nagelfilen... eller TicTacen... men resten behöver jag faktiskt!!

Så,   jag köpte en ryggsäck till skolan. Väldigt skön, har den faktiskt på mig just nu, fylld med alla böckerna. Fråga inte varför...
Sen köpte jag hänglås som jag ska ha i skolan och på internatet, låset och nycklarna är gröna! :3 kan visa bild senare
Sen köpte jag *trumvirvel* en mobil! Så nu har jag äntligen franskt nummer och jag kan smsa unlimited :D As skönt!
Det blev en Samsung, en sådan som man fäller på på sidan (typ som sony erickssons gamla experia) och den har även pekskärm. Jag är dock väldigt ovan vid denna mobil, men jag får lära mig x) Den kostade bara 9 €! Fast det var med abbonnemanget som går på 27 € i månaden tror jag... eller om det var 22 €... något med 20 i alla fall x)

Kan visa bilder imorgon, pallar inte att fota nu, det är så mörkt x)

Ciao!

Open minded

När jag kom till Frankrike, då svor jag för mig själv att här så skulle jag vara så öppen som möjligt! Både till "beteende" (eller hur man ska säga) men framförallt till maten!

Detta har alltså inneburit att jag har aldrig sagt nej till att smaka något till första gången och detta har lett till några ganska udda, men ändå väldigt goda maträtter!

Som t.ex. så bjöds jag och mina päron på inlagd gristryne tror jag man kan kalla det. Det låter säkert jätte hemskt i era öron, men det är faktiskt väldigt gott! Det är inte som man kan tro, utan det ser ut som kanske rå bacon tillsammans med någon smörja som den är inlagd i. Man kan inte ens tro att det är gristryne, utan det var att hon berättade.

Jag har även smakat på flera olika ostar, vissa goda, vissa inte. Men jag är inte så förstjust i franska ostar, så jag försöker faktiskt att undvika dom.

I stort sett rå biff har jag också käkat, det var också väldigt gott faktiskt, fastän den var väldigt rå. Familjen frågade om jag ville att de skulle steka till den lite mer, men jag åt den som de åt den och det var gott.

Denna vecka har jag även käkat lamm, smakade på det men tycker fortfarande inte om det (tål inte smaken) så den lät jag bli. Men jag smakade i alla fall! Har även käkat fisk, och det var faktiskt ganska gott, helt klart ätbart. Fast det var nog för paneringens skull :P

Så, jag tycker att att jag faktiskt har varit ganska duktig, men framförallt så tycker jag att idén jag har är bra! För varför ska man låta bli att äta något bara för att man inbillat sig att man inte tycker om det, eller för att det "låter" äckligt? Jag menar, många rynkar på näsan mot att äta sniglar, men det är faktiskt väldigt gott!
Och man behöver ju inte tänka såhär bara för att man är ute och reser, utan man kan ju fortfarande tänka såhär hemma där man bor också. Kanske testa köpa något nytt från affären som man aldrig smakat förr?

En underbar kväll!

För fem timmar sedan hade jag ingenting att säga, nu har jag nästan för mycket att säga!

Jag hörde att Brigitte kom hem så jag gick ner och hälsade och hon visade någon lapp och pratade om en konsert i en kyrka. Vi åt en väldigt snabb middag (bara en halvtimme, oj oj) för att sedan skynda oss iväg. Ikväll fick jag uppleva när en fransyska som har bråttom kör, det var ganska kul faktiskt, speciellt när vi hamnade bakom den segaste engelsmannen ever!
Vi kom till kyrkan precis i tid och den var verkligen stor och vacker! Inuti så var den upplyst med blå och lila lampor och det var jätte coolt!

Musiken som vi lyssnade på var någon slags körmusik (fast bara tre sjöng) och de sjöng väldigt... kyrkligt tror jag man kan kalla det. Det var även en fiol och en flöjt med. Väldigt coolt att se!
Efterråt så stannade vi och jag fick ta bilder på kyrkan. Jag tog med mig stativet :3

Sedan ville Brigitte visa lite runt i städerna, så jag tror det var Obernai vi åkte i när vi såg en bilsort som tydligen kostar en miljon € att köpa! Den var inne i ett glasgarage och Brigitte blev helt till sig! Hon har talat tidigare om denna bilsort (verani, veronni... italiensk i alla fall) x)





Två bilder utifrån. Vågade inte fota inne direkt... inte med ett stativ.

Juste, ni som undrar hur varmt det är här, klockan 22:22 så var det ca 11 grader... det är de enda graderna jag kan säga med säkerhet för jag har inte tittat på en termometer sen jag lämnade Sverige, haha

Tillbaka

phu, nu är jag tillbaka till värdfamiljen. Åt nyss några mackor med nutella på, mumss...!!

Imorgon blir det typ att åka någonstans och "köpa" ett abbonnemang och antagligen en ny mobil! Det abbonnemang vi tänker på, då kan man gå ut på internet (facebook och twitter tror jag) kostnadsfritt. Det kommer även finnas tv i mobilen, fast det kommer jag nog inte kunna njuta av, inte än i alla fall...

Har ingen aning om vad mer jag ska säga faktiskt. Det har varit en helt vanlig skolvecka.. inget speciellt hände direkt x)

Ciao

Jag vill också!

Har nyss varit inne på fotobloggar... åh vad sugen jag blir på att fota!!

Problemet är bara att min kamera är så stor usch, får egentligen inte tänka så!!
Men, hur enkelt är det egentligen att ta med en stor kamera, tillsammans med två objektiv, fjärrutlösare, stativ (okej, jag måste nog inte ta med stativet) etc etc. Jag vill heller inte bli av med min kamera... Och jag vet inte, det finns nog inga människor som vill bli fotade på skolan.. eller?

Men i helgen ska jag troligen till Strasbourg igen (tror det i alla fall.... eller så var det Seléstat) och då kommer jag ta med mig kameran + köpa ett ordentligt lås :D

Så, jag hoppas att när jag får lite mer mod och lite mer muskler kanske (satt man orkar gå runt med kameran) då kommer inte denna blogg bli lika bildlös längre.

Nu ska jag röra på mig mot internatet, kommer troligen inte ha tillgång till internet förrän fredag kväll, ciao!

Trött!!

Usch vad trött jag är!

Sitter just nu hemma hos Camille, eftersom det är onsdag har vi hela eftermiddagen ledigt, nice!
Dock är jag ensam med Gaëtan, Camille är i Strasbourg och ser någon film. Jag pallade inte hänga med eftersom det var en fransk film :P Pallar inte betala 15€ för att se en film jag inte fattar ett piss av, haha Det är alltså tåget till Strasbourg som kostar, bion kostar bara 5€!

Ni förstår nog inte hur skönt det är att skriva på ett svenskt tangentbord igen, underbart!
Vi hade två lektioner idag, Historia och gympa. Två timmar av varje.
Det roliga var att jag fattade faktiskt lite av historian! Det är för att de snackar om Industriella revolutionen, och vi har redan hållt på med det i Sverige så... När jag översatte några ord så fattade jag faktiskt lite!

Maten i skolan... underbar! Igår fick vi Ravioli!! Hur många gånger har vi fått ravioli i Sverige? Aldrig?
Dagen innan dess, alltså måndag (tror det i alla fall... eller det kanske... jag blandar ihop, men i alla fall) så fick vi pomme frite med kött! Äkta kött! Inte sådant där malet skit, utan en äkta stek! Åh så underbart!
Idag till lunch fick vi matkorn med tomatsås och en fylld tomat. Tomaten var fylld med köttfärs. Matkornen påminde mig om mango och granatäpple maten i Sverige! Jag skulle aldrig tacka nej till de!

Det som är väldigt tråkigt (tro det eller ej) det är att folket här i Frankrike verkar inte ta gympan seriöst... De vill typ inte bli svettiga, de duschar inte ens efterråt! Jag vet inte om det bara var idag (första lektionen i gympa) eller om det alltid är så. Hoppas inte! För eftersom jag bor på internatet och internatet öppnar inte förrän 17:00... Så om jag ska t.ex. till Strasbourg efter gympan, hur kul är de om man är genomsvettig och stinker? Och samtidigt så vill jag ju röra på mig.

Det har regnat nu två dagar i rad. Lite tråkigt och lite hemskt eftersom jag har inget paraply... måste nog köpa ett om det forsätter med det här vädret!
Men, det konstiga är att fastän det regnar, så är det varmt. Så jag behöver inte min nya jacka än eftersom det blir alldeles för varmt med den!

Men nu har jag nog inge mer att berätta tror jag, hej då!



Gosh

Hejsan!

Sitter pâ internatet just nu och försöker skriva pâ ett franskt skrivbord. Shiet vad annorlunda det är!
T.ex. sâ mâste man använda shift när man ska skriva punkt xD

Om ni undrar hur jag skriver ö och ä sâ använder jag ü prickarna.

Sâhär ser det ut om jag skulle skriva som hemma alltsâ utan att titta:

Hejsqn1
sitter p^internqtet just nu och fmrsmker skrivq p^ett frqnskt skrivbord: Det ùr riktigt sv^rt och det g^r vùldigt l^ngsq,t1

Hehe, man fattar verkligen ingenting xD

Idag har jag haft sammanlagt 5 timmar hâltimme xD Inte efter varandra dock, som tur är!

Ja, men det var nog det jag har att säga, ciao!

They didn't know it was impossible, so they did it.

Så, imorgon blir det internatet igen. Denna gång har jag tagit min resväska (den mindre) för att allt ska få plats.

Idag hände något väldigt ovanligt. Jag fick två bakelser på tallriken, och jag åt inte upp allt... inte för att det inte var gott utan för att det var alldeles för sött! Jag kände mig elak när jag lämnade tillbaka tallriken med kanske hälften kvar, men samtidigt så känns det bara idiotiskt att proppa i sig.

Men annars vet jag inte vad jag ska säga riktigt. Längtar faktiskt till imorrn. Ska bli kul att träffa alla människor igen. Dock inte lika roligt att ha lektioner, men ja. Längtar inte såå mycket till internatet, är mer likgiltig.

Jao... så... god natt



Bilder


Vi var och handlade idag! Köpte en "gigantisk" tictac :D


Vi var även på biblioteket. Lånade dessa tre böcker :) Fick även ett eget "abonnemang" :D


Såhär ser typ de vanligaste pennorna ut i Frankrike! Snacka om att jag är överlycklig!!! De är påfyllningsbara och de är bläck :D Det bästa av allt är nog att man kan köpa till andra pennor som kan sudda ut bläcket! Bättre än ett vanligt sudd t.om!


Dock ser papperena ut såhär... Antingen såhär eller rutigt. De har inga där det bara är vågräta linjer!


Vi hälsade även på Isabelle som varit på sjukhuset inatt. Hon verkade må bätte nu (inte för att jag var med på sjukhuset). Hon har något slags virus i lungan. Såhär ser deras trädgård ut! Smakade på vindruvorna, väldigt goda, dock sura. Men de blir säkert mycket godare när de är helt färdiga!


En av många kyrkor i Seléstat (tror det stavas så). Det var ett bröllop i kyrkan, vi gick in i entrén så vi såg lite av bröllopet, väldigt coolt!

En vecka!

Idag har jag varit hos värdfamiljen i en vecka. Jag trivs verkligen här och om ja kommer trivas lika bra om några månader, då kommer det definitivt bli ett underbart år hela året. Problemet är bara att jag vet inte själv hur jag kommer reagera när det kanske blir jobbigare i skolan, tråkigare på internatet och mörkare utomhus. Men det får man ta när det kommer!

Idag fyller även pappa 55 år! Grattis!!


Enda bilden jag har på pappa tror jag. En bild från restaurangen där vi inte hade någon aning om vad vi åt xD

Ma chambre

Tänkte att ni skulle få se bilder på mitt rum!


Här är min säng :) Måste erkänna att vid första intrycket såg den extremt liten ut, men den är lagom. Typ ca 20 cm längre än vad jag är x)
Jag älskar också att gosedjuret, till höger, har ena benet utanför och ena benet uppe, så det ser ut som om den försöker klättra för livet, xD


Här är mitt skrivbord. Det är ganska lustigt, för lampan funkar inte, det finns bara ett uttag i hela rummet och det är på motsatta sida än lampan x) Men det spelar egentligen ingen roll eftersom jag alltid ändå sitter i sängen med laptopen i famnen.


Här är min jätte garderob! Fast jag får inte använda hela x) De två dörrarna längst till vänster, där har dom handdukar och liknande. Men de jag fick, det är mer än nog! Så lite kläder som jag kunde ta med till Frankrike x)


Det som är liiite läskigt är att jag har en "Coraline" dörr vid min säng. Alltså en pytteliten dörr som man går in i när man sover och man kommer till en mycket bättre värld (i alla fall till en början) dock har alla människor knappar till ögon. Känner någon igen? Det är en film, med Dakota Fanning? En animerad film... äh skit samma...


Men detta är i alla fall mitt rum! Det är MYCKET större än vad jag behöver. Det är större än mitt (mitt förra?) rum i Sverige. Men det är ok. Det är inte direkt som om att jag dör av för mycket utrymme x)

Ohoh

Nu har jag bott två nätter på internatet!
Första natten sov jag ensam och andra natten kom min rumskompis som heter Sarah.
Jag har fått många vänner! :D De är sjukt snälla och försöker verkligen att jag ska förstå och när de pratar snabbt med varandra, då uppdaterar de mig med engelska allt eftersom så att jag ska fatta x)

Internatet kändes ganska läskigt till en början, men det är helt ok egentligen. De har två datorer där, men igår när jag skulle logga in så funkade det inte, så jag sket i't.

Det känns som om jag inte kan skriva på svenska längre, seriöst. Vet ni vad jag skrev i min "journal"?
"Idag är det exakt 10 månader till skolan slutar, men eftersom jag inte går i skolan på lördagar, det var igår för mig"
... Jag kan inte skriva längre x)

Men nog om de. På lektionerna, usch vad tråkiga de är! Jag fattar inte ett piss, lärarna räknar inte med att jag ska fatta ett piss så det jag gör på lektionerna, det är skriva. På svenska. I min bananbok. Idag, eftersom jag hade 4 lektioner, så skrev jag "upp" fyra sidor. På svenska som sagt.
Min första lektion idag var tyska... Jag har ALDRIG haft tyska, jag har aldrig sagt en mening på tyska, non. Det hon gjorde (läraren alltså) det var att babbla on and on på tyska. Jag kan ju nämna att jag fattade inte ett piss där heller :P

Jag hade tydligen (xD) valt dans, men jag är inte speciellt "fond of" dans, så jag bytte till extra engelska (yay... -.-) och teater. Emma, en tjej som jag brukar hänga med (hon går i min klass) sa det att Mme Haby är från england så hon kommer kunna förklara för mig på engelska. Mme Haby är alltså läraren i teater och en del av engelskan.
Jag har fått en bok.. en fransk bok som heter nånting (den e kvar i internatet så jag kan inte titta vad den heter) och jag tror att om jag skulle läsa den på svenska, då skulle jag nog ha lite problem... eftersom den är så gammal och så. Nu ska jag läsa den på franska.... jippie... ja

Ja, jag vet inte vad mer jag ska säga. Eller jo! Maten i skolan!!
Varje dag så får vi till frukost en skål, ett glas med någon slags juice (det skiftar) i, en yoghurt. I skålen kan man fylla varm eller kall mjölk och flingor.
Till lunch får vi en bit ost, en efterrrätt youghurt, och en tallrick med dagens mat.
Till middag får vi en bit ost (igen), en efterrätt i form av typ paj eller våffla eller liknande, det finns flera som man kan välja mellan, och till mat får vi en tallrick med dagens rätt.

Tänk! Efterrätt till varje rätt (eller ja, frukosten är i stort sett en enda stor efterrätt)!! Helt sjukt egentligen! Och, när vi åt ute på första dagen, då drack lärarna vin till sin mat!!! Tänk om någon skulle göra det i Sverige, aj aj aj. Då skulle de typ bli av med jobbet xD

Det som är ganska synd, det är att jag såg idag att de flesta i de yngre klasserna (vet dock inte vilka klasser, men de som går på collége... typ högstadiet, mellanstadiet, lågstadiet för oss nånting) de är överviktiga. Ganska synd ändå. Riktigt många av dom var de, och det måste vara att de inte har generna för att klara denna söta livsstil! Synd ändå...

Det som är bra, det är att det finns gym grejor inne på internatet, så jag tänker börja träna :D För om jag tränar tillräckligt, då behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag tar en extra baguettbit med nutella på till frukost :)

Men ja, det är nog allt jag har att berätta... Ciao!

Annorlunda

Här i Frankrike är mycket annorlunda jämfört med Sverige.
T.ex. frukosten.
Jag och Camille dricker varm choklad ur skålar.
Gaëtan (undra om jag skrev rätt nu..) åt flingor med mjölk ur en kopp idag.
De äter yoghurt direkt ur en glasburk, en sådan burk som vi har typ pickles i.

Till lunch äter vi alltid resterna från dagen innan.

Till middag har vi alltid ätit nu två rätter. Soppa och vanlig mat. De äter inte mycket ris eller pasta här. Istället äter de bröd. De äter mycket smaksatta grönsaker. Så de mixar inte grönsakerna till en sallad (inte hittills i alla fall) utan de häller alltid t.ex. någon slags soja, eller vinäger, över t.ex. tomaterna. De äter även mycket champinjoner.

Annorlunda mot Sverige, men vem har sagt att annorlunda är fel? ;)

RSS 2.0