om mindre än 24 timmar

Usch vad jag e spänd nu! Har inte packat eller städat rummet, men äsch, har ju ganska mycket tid på mig ändå.

Imorgon klockan tolv hoppar jag på en flygbuss som tar mig till en av världens största flygplatser, Frankfurt. Som tur är så stannar bussen vid terminal ett, alltså där jag ska flyga ifrån.
Det är många flyg från Frankfurt nu som är inställda, bla ett flyg till stockholm igår, men än så länge så ska mitt gå som vanligt, så står det på hemsidan i alla fall.

Jag ska flyga från gate a15 (fan vad bra att man kan se de på nätet!!) och klockan 18:00 räknas jag landa på Arlanda, om allt går rätt till dvs.
Höhö, lite mer så där onödig fakta:

jag kommer flyga med en Airbus A321-100/200. Hoppas de är säkra saker... Ingen aning om flygplan...
Den har 190 ekonomiplatser, ingen aning om den har ännu fler lyxplatser över de, får typ inte se de eftersom jag åker ekonomi...snåla jävlar...

Såhär ser planet ut, så om ni typ... skulle se de, vinka :3



Kan ju nämna att jag kommer sitta som en liten groda i min plats lix. Fatta vilken pina, endast 2 timmar iväg från sin familj, vänner, djur etc som man inte har sett på tre månader... Hoppas inte människan blir allt för irriterad x)

Nej, nu ska jag sätta igång att leta efter karta tilll Bd du President Wilson, det är därifrån flybussen går tydligen, ciao!

Snart

Snart så kommer jag hem till detta:


















hehe, kan inte sluta garva åt den sista bilden xD

Coco!!

Jag är trött

Internatfest!

Hejsan hoppsan!

Är hemma hos värdfamiljen nu, gick hit för att hämta två böcker som måste till bibblan innan lördag. Men sedan så listade jag ut hur man kan låna om på nätet, så nu måste de inte tillbaka förrän den 15 januari, vilket är super eftersom jag är sjuk och har ingen lust att virra runt i Selestat ensam! :D

Japp, jag e sjuk. Har nästan ingen röst och halsen gör ont, men det är inte så konstigt eftersom det var internatfest igår.

Kvällen började med förrätt, lax med "fois gras" (eller hur man skriver det) vilket varken jag gillade. Nicholas åt upp min förrätt typ.
Sedan fick vi jätte lyxigt, pasta med sås, lyxigt va? Nej, inte särskilt, men gott var det i alla fall.
Sedan kom det två män med massa utrustning, dessa två var tydligen DJs!
Medan de höll på att plocka med sitt så fick vi efterrätt, vilken var mycket lyxigare än varmrätten, varm muffin (den ångade när man skar den i mitten och jag brände tungan lite, så varm och färsk var den!) med typ hallonsorbe glass.

Efter det så var det bara att ställa sig och dansa. Jag sket i att jag var sjuk och körde gärnet, heheh. Men vafan, detta är första gången sedan jag gick ut nian som jag fick chansen att dansa!
Vissa människor dansade... well, som kvinnorna i de flesta musikvideos, man blir lite chockad när man lix ser lilla söta oskyldiga "Lina" (nu hittar jag bara på) som dansade väldigt erotiskt med de andra små oskyldiga tjejerna. Kanske ska säga det att det bor bara 5 killar på internatet, varav en inte kan dansa (olycka när han var liten) så det blev tjejer som dansa med tjejer, minst sagt.

Kvällen började alltså halv sju och slutade 23:00 i matsalen. När vi skulle tillbaka till internatet då var grindarna stängda så vissa hoppade över, tills någon kom och öppnade, välplanerat så klart (eller inte).

Synd att jag inte hade med mig kameran, det hade varit sjukt kul att fota, men samtidigt, hur kul hade det varit om den blivit snodd? Nej, nästa år får jag blir mer modig och ta med den mer.

Annars har jag väl inte så mycket att berätta egentligen. Ska tillbaka till skolan och käka lunch, sedan ska jag bara chilla på internatet med min "spökbok" och försöka bli frisk.

Ciao!

Smâtt förkyld

Nu tänkte jag dela med mig med mina bästa tips när man är förkyld! :)

1. Honungstevattensak. Alltsâ varmt vatten med honung i, även tepâse om man inte gillar med bara honung.

2. Fishermansfriend. Inte bara fiskarens vän, utan även halsens (höhö). När jag är sjuk (alltsâ inte sâdär febersjuk med skit ont i halsen, utan bara lite ont, som idag) dâ knarkar jag fishemans. Idag gjorde jag det t.ex. Den tar bort bâde halsontet, och sedan stoppar den hostattackerna! Superbra! Sedan är det ju billigt och inte speciellt fylld med gifter som i läkemedel (alltsâ t.ex. Antibiotika, de skapar multiresistenta bakterier. Här I Frankrike sâ käkar de typ antibiotika ( eller penicilin, vet inte skillnaden) när de är förkylda...) när de är sjuka.)

3. Sömn. När man e sjuk ska man sova efterso

Ja; jag skrev ett litet inlägg, men sedan dampa datan och nu mâste jag till middagen... Men fishermansknepet är i alla fall super!

Bombattack i Stockholm!?

Usch nää...
När jag såg de på en blogg (Well, Kissies...) så börja jag gråta...

Stockholm/Sverige har lix alltid varit ett fredfullt land för mig. Lix I Sverige så skulle aldrig något sådant ske, och nu har det hänt. Jag förstår lix inte...

Känns som om hela världen e en farlig plats nu, man är aldrig säker, någonstans längre...

Nä fy, fattar inte varför någon skulle vilja Sverige något illa? Visst, det är inte perfekt, men det är väl inget land...

Vette fan, nu får man ingen lust att åka tillbaka... Känns som om Barr är den enda platsen som faktiskt är snäll, och det är väl för att jag förstår inga nyheter och hör inget av det onda i resten av världen...

Barr eller Olsholmen. Där känner jag mig trygg.

Sleepy

När jag såg denna video, de jag tänkte på, hur känns det sen när han vaknar och inser att han har mat i munnen?
Lix, hur skulle det kännas om det hände en vuxen människa, hur skulle man reagera om man sovit med mat i munnen i kanske en timma eller två (om de nu är möjligt?)...
Kan jag ju nämna att jag känner mig nästan lika trött som den där lilla ungen... men bara nästan

Hoho

Tjenare!

Sitter ensam i huset, värdfamiljen e någonstans, ingen aning om var x) Men inget mig emot, jag tittar på Nigahiga på youtube så nu kan jag ha på högsta volum och skratta högt!

Var ute 2,5 timmar och handlade julklappar innan. Kom hem med tre julklappar... Måste säga att leva med beslutsångest är absolut inge kul... Köpte lite till mig själv också, en penna, bläck till pennan (pennan är röd/rosa (med blommor! <3) och där i ska jag ha rött bläck, sedan svart bläck till en annan penna) och m&ms. Finns det m&ms i Sverige? Alltså de med jordnötter? Jag tror nog allt att detta är min första gång som jag äter de.. Dom e goda i alla fall.

Känner mig lite krasslig.. :( Har pyttelite ont i halsen, hoppas verkligen att det inte blir värre! Man vill ju inte bli sjuk precis innan fest och innan hemkomst !! Tror det är för att jag har tappat bort min halsduk, den vita lurviga saken. Så, i fredags, när det var som kallast typ, så gick jag utan hela dagen (första gången sen jag typ kom till Frankrike som jag inte hade något runt halsen typ!), visst jag hade jackan uppdragen till hakan, men det verkar inte ha hjälpt riktigt... Nu har jag min rödrutiga halsduk, men den är ju inte lika varm som den vita... Om jag inte hittar den vita får jag väl köpa en ny, eller ev sno en från hemmet i Sverige :P

Annars vet jag väl inte vad jag ska skriva, inget nytt direkt.









Asså ja... Jag har fått någon sak för bilder som ser gamla ut... Men när jag redigerar blir jag oftast alldeles blind... och ja... överdriver till max typ... Men ja... Ska tänka på de till nästa gång så ni slipper se extremt ful redigering på helt ok bilder, okej?

Aloh

Tjenare allihopa.
.
Sitter i skolan just nu, har tvâ timmar hâltimme.

Okey, denna datas RAM minne mâste vara typ tvâ mb eller nâtt, den klarar inte ens att vara inne pâ mozilla utan att lacka järnet. Se bara, nu hacka den igen. När jag pratade med mamma i telefon nyss och inte gjorde nânting med datan, dâ hackade den med.

Men nog om de. Kom nyss in frân en 50 minuters promenad typ  *stolt*. Dock var det inte rätta dagen att lämna vantar och basker inne pâ internatet... suck.

Nästa vecka pâ tisdagen blir det fest! Kanske redan nämnt det? I alla fall, fest med internatet. Ingen aning om var det innebär egentligen men det blir säkert bra. Ikväll blir det teater, alltsâ lektionen teater.
Idag har jag tvâ olika lektioner, engelska och teater. Fyra timmar engelska pâ samma dag. Skoj. (vet tyvärr inte själv om jag är sarkastisk eller inte)

Igâr sâ spelade vi badminton pâ idrotten! Jag gillar badminton, mycket, men tydligen sâ suger jag. Förlora varenda match! Jag som trodde att jag var relativt bra... Men, verkar som om fransmän typ spelar badminton hela tiden eller nâtt eftersom alla var bättre än mig. Det sög.
Men vi ska spela badminton nio lektioner till, sâ jag har lite tid att öva mig. Hoppas verkligen att jag blir bättre och de andra sämre, eller nâtt.

Bye bye

Dimanche 2

Ja, ni kan ju gissa vad jag har gjort de nästan fyra timmar sedan jag skrev inlägget innan

Jag har såklart suttit vid datan och inte gjort ett piss. Eller jo, tittat på julkalendern, men de avsnittet var inte ett av de bästa. Såg även ett Bert avsnitt, det var lite roligare dock.

Jag har inte läst ett piss ur boken, men de var mest för att de var två babblande kvinnor som prata högt på franska. Jag kan lix inte fokusera på att läsa franska när det är för mycket franska omkring mig. Eller ja, skulle säkert inte kunna fokusera om de pratades svenska eller engelska heller, men det är tyvärr inte så vanligt här.

Imorgon är det skola och jag kommer typ skämmas ihjäl. Alltså missförstå mig rätt, jag gillar håret, tror jag, men det är typ inga här i Frankrike som färgar sitt hår. Det är lix jätte udda att gå hem på fredan med mörkbrunt hår och komma tillbaka på måndagen med... ja juste, jag skulle hålla det hemligt, glömde nästan...
Men jag gillar frisyren i alla fall... eller ja, den kanske inte ser super ut på mig, men den är väldigt bra att ha. Inte som innan när man behövde borsta och sätta upp i en tofs.

Så, japp, imorgon blir det skola och internatet. Hoppas veckan går snabbt, längtar mer än någonsin till jul, kanske pga den bristande julkänslan här i huset. Sen har jag problem, komplicerade problem, men jag vill bara hitta en anledning till att inte åka och en bra anledning är till att jag inte hann läsa mailet innan jag åkte in på internatet där vi typ aldrig får tag på en data, great. Hoppas bara att han inte blir sur och kastar syra i ansiktet på mig... inside "joke"...
Jag e trött, hungrig och butter... som vanligt med andra ord... nej inte riktigt

Har suttit i pyjamas hela dagen idag, har inga mjukisbyxor att byta till, vettefan om jag pallar byta tills jeans innan middagen heller...
Detta hatar jag med Frankrike. På söndagar är allt stängt, detta gör att vi inte gör ett piss, detta leder till att man blir deprimerad och sängliggandes hela dagen typ. Det suger! I Sverige kan man i alla fall åka till centrum eller stan en liten stund för att göra nått. T.om. bibblan är ju öppen, allt handlar ju inte om att spendera pengar.

Nej, nu orkar jag inte besvära er med mitt buttrande. Måste packa och äta middag och tillsist sova. God natt och... vette fan...

Måste verkligen sluta svära i bloggen... Men anledningen är väl till att jag svär aldrig på franska, så någonstans måste jag väl få utlopp för mina "fina" ord :)

Dimanche

Hoj,

Sry att jag inte skrev igår, men det var fullrulle. Spenderade bl.a. 5 timmar hos frisören. Blev väldigt stor skillnad, är numera... nej, jag säger inte, ni svenskar får se när jag kommer tillbaka :<) Ni kommer inte känna igen mig i alla fall, inte bakifrån i alla fall.


Igår titta jag även på "Miss France" alltså skönhetstävling (heter de så?), väldigt kul faktiskt. Dock blev jag trött så jag såg inte hela. Väldigt stor grej här i Frankrike tydligen. Undrar lite varför vi inte har det i Sverige...


Annars e de inte så mycket... Vaknade 11 idag, suttit vid datan mest, pratat med Flora :)
Nu är... någon här. Vet inte om det är faster? Vet inte heller vems faster det är, fast jag tror det är kanske Brigittes faster...


Nu ska jag försöka att läsa lite ur Liaisons Dangereuses.  Försöker motivera mig med att jag får se julkalendern efterråt, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag troligen se julkalender och inte läsa ett dugg ur boken... Får väl se till att jag inte känner mig själv idag då ^^

Kan underrätta senare idag hur det gick, haha

Ciao

Spindel spindel på väggen där... Säg mig vem fulast är?


Jag brukar inte ha något emot spindlar, så länge de inte sitter på mig. Men när jag såg denna äckligt stora äckliga sak på min vägg, då blev jag fan livrädd. Har aldrig sett en sådan stor hus spindel... Usch, måste faktiskt erkänna att tankar som "Kan spindlar hoppa?" gick runt i min skalle när jag satte min kamera ca 30 cm ifrån spindeln... Ifall den hade hoppat på mig, då hade jag seriöst skrikigt, så äcklig var den!
Bilden är inte riktigt rättvis eftersom det är ingenting som visar hur stor den är, men vafan, jag tänker inte riskera mitt finger (eller en penna!) för att visa... den var stor nog, de räcker.
Nej, nu ska jag sova. Chasade iväg spindeln så den sitter någonstans vi elementet nu, i alla fall inte alldeles bredvid sängen... Hoppas jag inte vaknar med en spindel imorrn, då... vet jag inte vad som händer...

Älskade Ängel

Hallojs

Nu e jag tillbaka hos värdfamiljen som inte e hemma (i alla fall halva familjen, typ).
Idag så fick jag veta en extremt rolig men väldigt otrolig sak, jag har fått "medelbetyget" 14,5 för denna termin (man har tre terminer i Frankrike, vi börjar andra terminen nu) av 20. Hur detta funkar förstår jag inte alls eftersom jag har endast gjort prov i två ämnen, engelska och matte. Resten av ämnena har jag inte gjort något alls i!
Just nu så tittar jag på:
"Glas, det är ju sådant man använder för att se ut, och jag ser ju bra ut. Och ögon, det är ju två såna som sitter på var sida om näsan, alltså måste glasögon vara för sådana som inte har ögon, men det har ju jag, alltså behöver jag inga glasögon" (okej, quota nog helt fel, men vafan)
Jag tittar på Bert :D
Minns inte att jag titta på det när jag var yngre, men nu gör jag det och den är ju riktigt bra! Fall dit på svtplay efter att ha tittat på julkalendern som Flora tipsa om. Julkalender e ju bra i år! Mycket bättre än silversara eller vad hon hette...
Annars så har det väl inte hänt någe speciellt egentligen. Det vanliga lix. Det är kallt dock, riktigt kallt fastän det bara är kanske max -5. Lite udda men ja. Jag skäms lite när jag huttrar samtidigt som jag "skryter" om att vara van vid -20. heheheh
Nej nu ska jag återgå till Bert, ciao!

Meow

Halloj

Var nyss nere och titta pâ sexy dance tvâ med de andra, pâ engelska, jippie!
Igâr var vi âven pâ freaks, den var ocksâ pâ engelska, kânner att jag blir lite bortskâmd hâr, hehehe
Idag kôpte jag âven bandage till min handled som bôrjat gôra ont igen. dock tror jag nâstan att jag kanske stryper handleden lite... den âr inte lika fârgglad som den andra... heh, fâr fixa till det, igen...

Annar âr det inte sâ mycket mer att berâtta. det snôar fôr fullt nu utanfôr. tânkte ta en promenad, men eftersom det snôar sâ mycket sâ har man lix ingen lust till de lângre. Plus att jag tog en promenad tidigare idag, sâ de fâr râcka.

Nu âr det bara 19 dagar kvar till Sverige, ska bli sjukt skônt. Ladda krafterna och sedan ta ett stormtag till att lâra ânnu mer franska nâsta âr. Kânns som om det stâr lite still just nu.

Har väl inge mer att berätta. Vet inget som händer inom snar framtid eller nâtt sâ.

RSS 2.0