Fördelar vs nackdelar

Det är kanske lite sent att gå igenom detta, eftersom det redan är bestämt att jag åker och allt sådant... men ändå.

Det finns sjukt många fördelar med att åka, samtidigt som det finns endel med nackdelar också.

När jag tänker på nackdelarna så tänker jag mest:
Gå ur gymnasiet ett år senare,
vara borta från familj, vänner och djur
behöva gå om tvåan

Men, som tur är, så finns det mycket fler fördelar!
Lära känna nytt folk
Lära ett nytt språk, flytande
Bli mer social? modigare?
Jobbmeriter, erfarenheter


Jag tycker att fördelarna väger mycket tyngre än nackdelarna faktiskt.
Ärligt talat så hoppas jag på att bli en helt ny människa där nere. En modigare, socialare, självständigare människa. För jag tror innerligen, att om man klarar att åka till ett helt nytt land, språk, nya människor och bo där i ett år, då klarar man allt!

Visst, det kommer bli sjukt jobbigt, jag kommer inte bli modigare av att sitta inne på mitt rum och gråta, eller lyssna på musik. Men, detta blir en helt ny värld för mig, INGEN kommer veta vem jag är, hur jag är. Jag kommer kunna bli vilken människa jag vill, jag kommer kunna forma mig själv, igen, genom denna resa.
Det känns ganska mäktigt när man tänker på det sättet, faktiskt.
Ifall jag fick bestämma, så skulle nog nästan alla åka på en sådan här resa. Okej, jag har kanske rätt att säga så eftersom jag själv inte ens har åkt än x) men, jag tror innerligen på att en sådan här resa gör så mycket, att den kan helt enkelt inte bli negativ, inte i efterhand.

heh, sry att detta inte har något mer att göra, men jag tror att det bli roligt att läsa för mig sen om några månader.

Animation



Heheheh

Min resväg






Klockan 06:55 den 27 augusti (en fredag) kommer jag kliva på ett plan som kommer att ta mig iväg från Sverige i 10 månader... läskigt!!
Jag har ritat en liten karta till er. Vi åker från Skavsta till Baden-Baden som ligger vid Karlsruhe (som jag har förstått det) i Tyskland. Väl där så hyr vi (mamma, pappa, jag) en bil och bilar ner till Strasbourg.

Jag kan ju nämna att jag hatar att flyga (flög senast när jag var 12) och jag har lyckats på något konstigt vänster fått fram en riktig rädsla inför detta. Helst av allt skulle jag vilja att någon söv ner mig, att jag tog en sömntablett eller liknande, men jag tror inte att jag kommer få det för mamma och pappa. Plus, att på fredagen så ska vi bila runt, vi ska inte träffa min värdfamilj förrän på lördagen, satt då är det inte så superbra att vara extremt trött de sista timmarna jag tillbringar med mina päron, heh

Lite nya saker

Ingenting nytt på Frankrike fronten egentligen. Vi håller på att boka flyg och liknande, men inget super intressant.

Däremot så har jag fixat lite på bloggen. Det finns nu två stycken nedräknare till vänster och det är alltså 55 dagar kvar till Frankrike :bigeyes:
Väldigt läskigt, men samtidigt väldigt spännande. Men, värdfamiljen verkar vara jätte schyssta och de har tre übersöta hundar, satt där tror jag inte att det kommer bli några problem, det är mer skolan jag är rädd för.

Men ja, jag har nog inget mer att skriva just nu, utan det är bara att vänta nu.

RSS 2.0