Dag 4 – Det här åt jag idag.

Dag 4 – Det här åt jag idag.

Jag har bara ätit frukost hittills, men eftersom jag skriver detta i förväg, men jag äter alltid samma sak till frukost sâ det spelar ingen roll. Jag ât flingor (utan mjölk, som vanligt), en skâl te och tvâ mackor med smör pâ :D

Demolerad bil

För någon vecka sedan så kom det en snubbe till vår skola och gjorde både roliga och hemska saker. Först så tvingades vi in i ett rum (samma rum som vi har teater i btw) och där hängde de massa bilder på bilkrascher och döda människor. Sedan började han snacka och han snackade alldeles för fort och med massa nya ord (inte så ofta jag pratar om bilkrascher om man säger så) så jag fattade ingenting. Det hela var på tre timmar så sista timmen eller så, så satt jag och gäspade.

Men, lite saker uppfattade jag, och det var att han var polis och jobbade tidigare med att ta hand om bilkrascher och sånt, så han berätta om vad han har sett under sina ord som polis. En olycka som jag uppfattade var en man som blivit kluven på mitten. Alltså inte genom buken, utan vertikalt, huvudet och överkroppen hade kluvits i två.

Mina klasskompisar var ganska skakade efterråt så det var ganska hemska saker han berätta tydligen, kanske lika bra att jag inte uppfattade så mycket.

Men sedan, efter lunch, så det blev det den praktiska delen, och den kan jag ju säga, den var sjukt mycket roligare. Han hade tidigare sagt att det skulle komma två stycken kraschade bilar, men när bilsaken kom så såg bilarna helt ok ut. En toyota och en mitsubitsu (eller hur fasen det stavas) för er som undrar. Men sedan så rullade de in ena bilen i den andra innan de galet nog välte ena. Sedan kom det fram tre blodigt sminkade tjejer. En satte sig i förarsätet, den andra la sig framför ena bilen och den tredje fick klättra in i en vältna bilen.

Sedan så kom det två stycken brandbilar (med lysen och ljudet och allt!) och det hoppa ut massa brannmän (en kvinna faktiskt också) som började springa runt. Tjejen som låg framför bilarna, hon var ”död” och bar borts i en riktig (!!!) likpåse. Usch, jag skulle dö om någon la mig i en likpåse (höhö, ganska praktiskt jue x)). Den andra tjejen, som satt i förarsätet, hon hade bara stukat handen eller nått... kan dom inte hitta på något lite roligare??

Tredje tjejen, hon hade en faktursak (det kanske bara heter så på engelska, fracture... aja, hon var skadad) i ryggen, så då började det roliga. Tjejen (branntjejen alltså) hoppade in i bilen och täckte över den skadade medan en brannsnubbe började såga i framrutan. Sedan tog de fram en jätte sax typ och började klippa i alla ”leder” i bilen (jag kallar det så nu) innan de bände iväg taket och bar ut tjejen (den skadade alltså). Sjukt coolt att se, men jag kan bara tänka mig vilket helvete det måste vara att sköta det där på riktigt, speciellt när det är mörkt. Det är bra att det finns folk som klarar det, jag skulle då aldrig klara att jobba med något sådant, aldrig.



Bilder

Just nu är min kamera stationerad på internatet och förra veckan tog jag lite bilder på blommor och saker, allt för att få er, kära läsare, avundsjuka :) Snällt va?
Btw, Mumbai är typ hindunamnet för staden Bombay hörru farsan! Flygplatsen heter Mumbai



Och nu en liten katt:


Blev väldigt stolt över dessa bilder :)

Dag 3 - Vad är kärlek.

Shiet. Ja du...

Det finns olika sorters kärlekar, definitivt. Vänskaplig kärlek, föräldrar/barn kärlek, syskonkärlek, människa/djur kärlek och sâklart.. Partnerkärlek? Man/kvinna, man/man, kvinna/kvinna.

Men jag tror att kärlek är när man kan tänkas göra nästintill vad som helst för den man älskar. Men, man mâste inte kunna tänka sig att kunna dö för nâgon man älskar, man kan älska nâgon fastän man inte kanske vill dö för personen. Jag menar, om man är pâ en öde ö och ett sjömonster hoppar upp pâ ön och tar min kompis eller mama eller papa eller liknande, och det finns inget hopp, det finns absolut inget hopp att jag kommer kunna rädda personen, vi säger att personen redan är död, lockness kramade ihjäl personen, dâ kan jag ju älska personen fastän jag inte hoppar i vattnet till ära av personen. Fattar ni?

Men kärlek är även respekt. Man kan älska nâgon och det inte finns nâgon respekt i förhâllandet, men det är absolut inget sunt förhâllande. Som djur/människa respekt. Ta häst som exempel, man kan inte fâ en häst att älska en om man inte visar respekt. Och man älskar vanligtvis inte en häst som inte visar respekt (tecken pâ brist pâ respekt är om hästen t.ex. vänder rumpan mot en eller nafsar eller springer iväg när man ska fânga hästen i hagen).

Vi människor är lite annorlunda eftersom vi kan faktiskt nästan tänka oss att älska nâgon utan respekt i förhâllandet, detta utgör en av skillnaderna mellan djur och människor.

Karneval för hela slanten!

(Detta var alltså måndagen den 14 mars, har inte haft internet med egna bilder på länge så)

En sak som jag tycker är ytterst fantastiskt är hur lätt man kan ta sig till andra länder här i Frankrike! Jag har redan varit i Tyskland, Paris (fast det är ju inte ett land, men det är ju ganska exotiskt), England och nu i måndags blev det även Schweiz!

 

Vi vaknade halv ett på natten och fixade runt lite, klockan ett satt vi i bilen påväg till Sélestat. Runt två, tre någonting satte vi oss på tåget och en timme senare var vi ett helt annat land. Ingen mer franska, ingen mer euro, utan här så tala alla tyska eller schweziska (som jag förstod det..) och de hade någon schweizisk valuta. Klockan fyra på morgonen så släcktes alla lampor i staden, eller ja, det 90 % av alla i alla fall. Klockan fyra kom även massa maskbeklädda människor som spelade tvärflöjt och slog på trummor! Tog givetvis med mig kameran så bilder kommer nedan.

 

Sedan klockan sex så såg man att himlen blev lite ljusare och det var dags för att dra sig hemåt. Alla lampor i staden tändes igen och allt gick tillbaka till det normala, eller ja, så normalt det kan bli efter en sådan ”fest”. Klockan 06:12 hoppade vi på ett tåg (som det var väldigt nära att vi missa) och klockan sju någonting var vi tillbaka i Sélestat så jag misstänker att runt halv åtta var vi tillbaka till huset. Min trevliga familj sa att vi (jag och systern, päronen också) fick sova till lunch, så i måndags gick jag till skolan klockan ett. Sjukt skönt ska jag säga.

 

notera ögonen!















Fuck the society!




Dag 2 - Min önskelista

Jag har redan fyllt âr, men det finns väl alltid nâgot pâ listan:

1. En sony A55... Den kameran kommer alltid vara min dröm (tills det kommer nâgon bättre dâ, sâklart)
2. Ett körkort, vem vill inte ha det lix?
3. En Ipad eller läsplatta skulle inte alls sitta fel, inte heller en ny (svensk) telefon.
4. World peace.
5. En biljett till Mumbai tur och retur ;D

Dag 1 – Presentera mig själv.

Hehehehehehheh



Presentera mig själv? Är arton âr, gillar allt möjligt, ändrar âsikter och stilar hela tiden, allt ifrân musikstil till fotostil eller politisk âsikt typ.
Befinner mig just nu i Frankrike och gör världens resa och testar mina svaga vingar med ett stort skyddsnät under mig. Har fâtt av ma och pa att ingenting är omöjligt, det som inte dödar en stärker en och finnar (som i finländare alltsâ) är badass typ. Den sista hitta jag pâ nyss, men det stämmer ju ;)

Pâ min fritid i Sverige sâ tycker jag om musik och instrument, fota, läsa, skolan (ja jag vet...), djur (hästar och hundar dâ alltsâ, träna smâ trick och rida pâ) och sitta framför datan, sâklart.
I Frankrike har jag inte mycket fritid, jag gâr i skolan mellan 8 och 17 och efter det blir jag inlâst pâ internatet sâ ja...

Det var väl lite om mig, ciao


5 saker

5 saker ni kanske inte vet om mig.

1. Jag har en glugg. Min "vuxentand" som skulle växa ut den är försvunnen sâ jag kommer ha en glugg där resten av livet ^^ som tur är sâ är gluggen lângt bak sâ den syns inte (de fâ tillfällen) dâ jag ler :)

2. En vänstra fotknöl är större än min högra, mycket större. Detta är för att jag stukade foten ordentligt (tvâ gânger efter varandra samma kväll) och fotknölen svullna upp som en ballong, den har aldrig blivit normal igen, och det var tvâ âr sedan jag stukade foten (om det inte t.om. var tre âr sedan...)

3. Jag har nâgot kroniskt skit i mina handleder sâ jag kan inte böja dom upp eller ner för mycket. Kan alltsâ inte göra normala armhävningar eller stâ pâ händerna. Lite irriterande. Ibland är de sâ illa satt jag inte ens kan skriva.

4. Sedan jag stukade foten sâ har jag trampat snett flera gânger och det gör inte ont längre. Som om foten har blivit bedövad eller nâtt.

5. Jag äger en tortyrmaskin, aka en epilator... Den är hemskt och den var dyr. När jag körde den under armhâlan en gâng, dâ börja jag blöda.

Japp, lite saker som ni kanske inte visste, eller sâ visste ni det redan, ingen aning. Ha e bra kväll ^^

tjugoandramarstvânollelva

Jag vet att min blogg är otroligt död just nu. Jag har inte hunnit skriva klart om London och sâ händer det en massa andra saker hela tiden. Förra veckan sâ fick vi se brandmän förstöra en bil totalt (de klippte bort taket :D) och i helgen sâ sov jag pâ tre olika ställen, internat, Claire och Margot.

Har massa bilder att visa och ännu mer att berätta, men det är svârt när jag inte har internet pâ min egna data och jag vill inte skriva bildlösa inlägg.

Men här är det i alla fall supervarmt och det är väldigt mysigt. Solen skiner och livet leker just nu. Pâ torsdag ska jag pâ teater och ja, det är nog de.

Men i helgen kan jag nog uppdatera mer ordentligt med fina (mobil)bilder och nyheter, Ha det bra tills dess ^^

30 dagar kvar

Idag så är det 30 dagar kvar till Sverige och jag måste säga att jag ser framemot det, men det är inte direkt som att det är de jag tänker på hela tiden eller att jag önska att det var imorgon.
En sak som jag ser framemot att resa tillbaka till Sverige är själva resan, det är ett äventyr i sig, minst sagt.
När jag reste hem över jul så stötte jag på problem både på dit och tillbaka vägen.
På dit vägen blev min flygbuss försenad och jag fick sammanlagt 40 minuter på mig, från att hoppa av bussen till att planet skulle gå. Det var första gången jag flög ensam och jag flög från Europas tredje största flygplats, Frankfurt alltså. Men ni kan nog inte ens tänka er hur lättad och hur underbart skönt det faktiskt var att sedan sitta på planet och känna att man klarat det där. Klarat att checka in, gått igenom handbagagesaken och allt det där, på en tysk flygplats dessutom, kan inte ett ord tyska. Inte ens många vuxna kan säga att de har flygit helt ensamma.
Sedan på tillbaka vägen så drabbades jag nog av ett mycket större problem, min resväska försvann. Fick i stort sett panik eftersom de ställde till så sjukt mycket problem. Väntade ca 2.5 timmar på att väskan skulle komma, kvinnan sa gång på gång "fem minuter kvar, tio minuter kvar, har den inte kommit än? Den kommer om tio minuter". Tillslut fick jag ge min adress och skynda mig till flygbussen. Ännu mer tur var väl att jag tagit datan och kameran i handbagaget. Dock fick jag göra en omväg till värdfamiljen och hämta sängkläder, kläder (vilket jag inte hade mycket av, de mesta hade jag tagit med till Sverige) och annat användbart innan jag fick gå och äta middag. När jag åt middag den dagen, då hade jag inte ätit på tolv timmar innan, och till frukost hade jag bara ätit någon macka.
Denna gång så ska jag åka till Baden-Baden Karlsruhe eller vad den heter. En liten flygplats, den flygplats som jag landade i slutet av augusti 2010. Får ta mig dit själv, om de blir buss eller tåg vet vi inte än. Kommer åka på en fredag så jag kommer ta väskan från internatet och sticka på en gång, sedan kommer jag tillbaka på en fredag och sover helgen hos värdfamiljen antar jag. Efter det är det bara en månad och tio dagar kvar i Frankrike, sedan är de slut.
Har ingen aning om hur det kommer kännas ärligt talat, fast det är kanske inte så konstigt eftersom det är så lång tid dit, det enda jag vet är att tårarna kommer rinna när jag ser våran vackra Subaru köra runt i Barr, det kommer bli det bästa av två världar. Jag kommer få tillfället att visa mina föräldrar vad jag gjort under dessa månader, visa den goda alsasiska maten, visa vilka korridorer jag har gått så många gånger upp och ner, visa mitt rum som jag sovit så många nätter i, handfatet där jag tvättat ansikte, mun och händer så många gånger. Det kommer definitivt bli något väldigt speciellt och jag ser verkligen framemot det, ser framemot att vara den som kommer lära mina föräldrar något, vara den som kan, istället för den som inte kan och som inte vet.
Ja, lite tankar bara :)

Dag 30 – Din absoluta favoritbok i hela världen

Dag 30 – Din absoluta favoritbok i hela världen
The catcher in the rye av J D Salinger
Den är knäpp, den är rolig, seriös och alldeles underbar, rekommenderar till alla :D
(Räddaren i nöden heter den på svenska)
Jippie, detta var sista dagen, underbart!

Dag 29 – En bok som alla hatade utom du

Dag 29 – En bok som alla hatade utom du
Oj... Go ask Alice var inge fan av så många faktiskt... men annars vet jag faktiskt inte... läser inte så många böcker som så många andra svenskar läser, hahah

Idag,tolftemarstvånollelva

Så, mitt liv kretsar ju inte runt London eller runt denna blogg (höhö) så nu tänkte jag faktiskt berätta lite om min vecka och dag.
Vecka: Jag klippte håret. punkt.
Dag: Idag så hade vi teater hela dagen, mellan tio och fyra på eftermiddagen. Tog med mig min kamera faktiskt :'D
Vi håller just nu på att måla kulisserna, typ.
Min målning.. Vi skulle bli inspirerade av en tavla. Kvinnan fråga om jag vanligtvis är en lugn person eftersom jag valt så lugna färger, är jag en lugn person? Beror på tror jag.... jag svara "je sais pas" (jag vet inte)


Min lärare erbjud sig att ta en bild på mig. Hon sa även tidigare att hon tyckte att jag var riktigt modig och att hon aldrig skulle klara av att göra en sådan resa som jag.


Jag och Claire. Lugna, hon har inte gråa händer eller blåa ögonbryn i vanliga fall. Det är bara på teatern som hon ser ut såhär.. :P


De skulle leka mimare x) Claire påminner mig lite om när jag spelade fisk på teatern :P


Som sagt, de ser inte ut så i vanliga fall x)


Såhär ser salen som vi arbetar i varje torsdag ut. Jag har inte varit med och gjort tavlan, de gjorde den året innan eller nått. Vi har ingen scen, vilket e lite synd, lix om fria lyckas skaffa de, så tycker man ju att denna skola borde kunna skaffa de.. aja, det går bra ändå :)

London dag 2

Så, vad hände med ölen?
Dag två var mycket bättre än dag ett, minst sagt. Denna dag var det ingen omkringspringande eller att vi inte hade pengar.
Dagen började med att vi gissade oss vägen till Wilseden Green stationen, vilket visade sig vara ytterst enkelt, rakt fram. Inte alla de krummelurer och omvägar vi gjort dagen innan.
Flora under vår väg till stationen


Många sådana här bussar var det allt!

Sedan så åkte vi till Victoria nånting och köpte biljetter till vad ni får veta nedan senare.
Efter det bar det av till Camden Street! Camden street för er som inte vet är... det är som en stor gata, med stora marknader och affärer längst gatorna. Det finns alltså både inomhus och utomhusmarknader. Det flesta (fast det fanns såklart normala affärer också, som t.ex. H&M) är i en udda stil, slags punkstil, alternativ stil.
Några av de coola husutsmyckningarna :)


Ett fika ställe där man kan röka vattenpipa med sina vänner


Alltså jag gillar hästar och så, men det var lix lite väl mkt hästar, speciellt när alla statyer var typ fem gånger större än en normal häst...


en av de många inomhusmarknaderna. Har ingen bild på de utomhus...

Ja, så där på Camden hängde vi ett tag (eller ja, typ hela dagen...) och efterråt åt vi middag på donken... jag vet..
Efterråt så ströa vi runt lite och väntade på att timmen skulle komma. Vi hittade en trevlig affär med massa überbilliga kläder, och detta var ändå en liten affär, ingen kedja (tror inte de i alla fall), hittade ett par coola jeansskor för fem pund, men eftersom jag typ bara går runt med jeans, och dessa var för varma på sommaren, så köpte jag dom inte. Tur de, fick kasta ett par skor för att de inte fick plats i väskan.
Sedan så kom timmen:
MUSIKAL!



Innan så hade vi köpt biljetter till musikaln Billy Elliott som vi sedan såg! Väldigt mysigt och någon tår föll t.om...
Sedan så kom vi tillbaka till hostelet och såg att våran öl, som vi hade ställt på fönsterbrädan, den var BORTA!
Tills vi insåg att ingen hade tjuvat, utan det fanns faktiskt stora skyltar där det stor att det var förbjudet med alkohol på rummen...

London dag 1

Okey, nu kommer det, den älskade London historien.

Så, dag ett var mkt spännande.
Den började med att jag stack ut för att påbörja resan med tåg ett från Barr till Strasbourg tio på morgonen.
Sedan fikade jag i Strasbourg innan resan fortsatte på ett större tåg till Paris. Väl i Paris så lyckades jag gå bara en smula vilse och gå en väldig omväg när jag skulle gå från Gare de L'est till Gare du Nord. Men det var ok ändå. På Gare du Nord väntade Flora med sitt vita vackra hår :D

Vi spenderade lite tid på tågstationen innan det var dags att gå igenom... en flygplatscheck? Seriöst... Först var man tvungen att använda biljetten för att ens komma in. Sedan gick man igenom med bagaget och var tvungen att ta av jacka och halsduk och allt sådant. Sedan var det passkontroll och tillslut fick man kliva på det otroligt långa tåget. Flora satt i vagn 1, jag vagn 18.

Tåget började röra på sig och bland mig fanns det massa lediga platser så Flora gick den långa vägen till mig. Ett engelskt par bjöd mig på kaka, men jag tackade nej. Senare, innan vi skulle av så bjöd de på kaka igen och sa "du ser verkligen ut som om du vill ha en kaka, och vi vill inte ta hem någon kaka, så vill du ha en kaka?" så jag tackade ja.

Sedan kom vi till en fantastiskt stor tågstation som var ytterst hög i taket (japp,inomhus var vi allt, typ, när vi klev av tågen) och vi gick och köpte våra oysterkort (som fortfarande finns kvar i min plånbok...) och tog "underground" till Wilseden Green (kanske felstavat..), stationen innan vår egentliga station. Detta därför att vi köpte kort som räckte i zon två och tre, medan våran egentliga station Dollis Hill låg i zon tre, och att köpa kort till zon tre är väldigt dyrt. Men, problemet var väl att vi hade bara vägbeskrivning från Dollis Hill, så vi försökte hitta stationen genom att i huvudet typ följa järnvägen. Vi kom in på ett stilla radhusområde och ett tag trodde vi att det var en råtta, när det i själva verket var en plastpåse.

Vi gick runt... väldigt länge, och letade efter det sabla hotellet som verkade finnas på en obefintlig adress. Den skulle vara 305, men när vi gick så var det typ 303 och plötsligt 307. Vi frågade en sista gång och det visade sig att hostelet låg mitt framför näsan på oss, typ. Eller runt hörnet i alla fall.

Vi gick in och skulle betala när han sa "we don't take cards". Darn, det varje svensk fransk utbytesstudent som lever på kortet, inte vill höra. Vi gick till en bankomat, nope, funkade inte, vi gick till en annan, nope, funkade inte. Det började bli lite panikartat vid det här laget... Vi gick till en tredje och yes! Äntligen, den funkade. Vi gick också in i en liten affär (det är fullt med små affärer i London) och skulle handla lite. Vi handlade plastglas, chips, naturgodis, vanligt godis och två öl. De tittade leg på ölen, tur att jag verkligen var arton då :P

Så, vi gick tillbaka till hostelet och betalade och sedan gick vi till andra sidan gatan (eller detta kanske var innan vi betala??) till en pizzeria. Vi beställde en pizza som vi delade på, och denna pizza smakade ytterst udda, speciellt den bit som är mot mitten. Vi fick vitlöksbröd och dricka till, detta till ett väldigt bra pris.
Sedan gick vi tillbaka till hostelet, in på rummet som vi eremiter och sipprade på vår öl. Vi öppnade bara en öl, ställde den andra ute på fönsterkarmen... Vad som hände sedan får ni veta i del två.

Eftersom det var så mörkt så fotad jag ingenting (plus att jag reste med kameran i resväskan) så inga bilder från idag.

Dag 28 – Favorittitel

Dag 28 – Favorittitel
Jag gillar knasiga böcker. Liftarens guide till galaxen serien innehåller många knasiga namn som:
Liftarens guide till galaxen,
Restaurangen vid slutet av universum
Livet, universum och allting
Ajöss och tack för fisken
I stort sett menlös
Hahahah, Ajöss och tack för fisken? Oslagbart jue!

Dag 27 – Den mest överraskande twisten eller slutet

Dag 27 – Den mest överraskande twisten eller slutet
Go ask Alice, definitivt! Så sjukt annorlunda, blev chockad faktiskt!
Kan berätta lite om den boken...
det är en dagboksbok om en tjej som omedvetet blir drogberoende. Alltså hon var på en fest, någon hällde någon drog i hennes drink och plötlsigt var hon fast.
I slutet får man läsa hennes sista inlägg, där hon skriver att hon har blivit ren, att hon klarar skolan bra och hennes föräldrar och hon har fått bättre kontakt.
På sista sidan står det något i stil med: Alice hittades två veckor efter att ha skrivit sista inlägget död av en överdos.
Sann historia, så sjukt sorglig...

Dag 26 – En bok som ändrade din åsikt om någonting

Dag 26 – En bok som ändrade din åsikt om någonting
Jag gillar böcker som skrivs ur ett annorlunda perspektiv, t.ex. Vingklippt ängel, Slam, Go ask Alice, ett öga rött, Montecore - en unik tiger etc.
Men, om jag måste välja en, så Montecore, denna bok visade mig att böcker måste inte bestå av ren text, av en författare.... Montecore är skriven på ett väldigt annorlunda sätt och den boken ändrade min åsikt om hur en bok kan skrivas. När jag var yngre så var jag emot dagboksböcker, lite senare lärde jag mig att läsa manus (t.ex. Shakespeare) och nu finns det en sorts ny kategori som det inte finns något namn på än och jag kan inte ge namn på den heller. Man kanske smått kan kalla den brevform (eller ja, mailform) men samtidigt inte. Man måste läsa boken för att förstå och även då förstår man inte (inte jag i alla fall).

Förlât...

Förlât att jag inte har uppdaterat sedan London, heh. Livet har varit lite... Ja... Som liv brukar vara kanske...

Lägger upp bilderna i helgen :)

Dag 25 – Den karaktär som du känner bäst igen dig i

Dag 25 – Den karaktär som du känner bäst igen dig i
Denna bokutmaningen e ju svår...
Det är inte så ofta som man läser om sådana som jag... men kanske Romy i syskonkärlek? Nej ingen aning faktiskt...

Dag 23 – En bok du inte läst men länge velat läsa

Dag 23 – En bok du inte läst men länge velat läsa
Det finns många böcker som jag vill läsa... Dock kommer jag aldrig ihåg namnen, det är väl därför det aldrig blivit att jag läst dom...
Men jag vet att jag vill läsa mer Shakespeare, även Jane Austen skulle vara kul att läsa, lix äntligen förstå vad allt "fuss" är om denna författare.

Dag 22 – Favoritbok som du har hemma i bokhyllan

Dag 22 – Favoritbok som du har hemma i bokhyllan
Sookie Stackhouse serien definitivt :)
Men det finns många hemma som jag gillar också, men den större andelen finns på bibblan. Känns ofta onödigt att köpa böcker som finns på bibblan eftersom jag ändå bara läser dom en gång x)

Dag 21 – Favoritbok från din barndom

Dag 21 – Favoritbok från din barndom
Det blåser på månen! Underbar bok som jag älskade när jag var liten. Har ingen aning om hur den är nu, men den var underbar när jag var liten!

Dag 20 – Favoritbok: romantisk

Dag 20 – Favoritbok: romantisk
Jag vet att jag är en dålig människa men... Twilight e sjukt romantisk ibland, när vampyrerna inte glittrar eller så lix. Ibland är den föör gulligull så man orkar knappt läsa... men den har sina stunder ibland, faktiskt.

Dag 19 – Favoritbok som blev film

Dag 19 – Favoritbok som blev film
Ärligt talat så har jag ingen koll alls på vilka av mina favvoböcker som har blivit filmer. Men, serier kanske räknas?
Sookie Stackhouse serien blev ju en serie som heter True Blood.
Bokserien och serien är helt olika, på ett bra sätt. Jag ser de som två olika saker i stort sett. Väldigt kul och trevligt faktiskt. Det som kanske e lite tråkigt är när man har läst en av böckerna och ska se den säsongen, då vet man i stora drag vad som kommer hända. Det som är skönt är att Alan Ball (regissören) har gjort små förändringar satt serierna fortfarande liknar varann, men är ändå helt olika. Gillar både böckerna och tvserien lika mkt :):)

Dag 18 – En bok du blev besviken på

Dag 18 – En bok du blev besviken på
Jag blev ytterst besviken på "En god människa" av Nick Hornby. Nicks böcker brukar alltid vara humoristiska och lite elak humor av ett slag. Ödesironi typ, men denna bok den var bara... tråkig.

Dagens musik....

Det finns en låt just nu som spelas i huset av min vsyster som jag absolut inte kan förstå hur någon alls kan gilla, ärligt. Visst, videon gjorde väl saken lite bättre, men fortfarande, vilken röst! (inte på ett positivt sätt)

tidsinställt inlägg :) Just nu e jag jue i London och dricker te :D

Dag 17 – Favoritcitat från din favoritbok

Dag 17 – Favoritcitat från din favoritbok
Jag har inga böcker här och jag brukar inte direkt lägga citat på minnet så kommer inte på något alls faktiskt....

RSS 2.0