Vart jag kommer att bo



Här är en liten karta över vart jag hamnar. Alltså uppe i norra Frankrike vid den Tyska gränsen. Strasbourg har många gånger skiftat med vilket land som äger det, satt det är både franska och tyska influenser i staden. Man märker det tyska speciellt i utseende på hus och liknande.

Men, jag kommer inte bo i själva Strasbourg utan tre mil utanför, i en liten liten stad som heter Barr. Men denna stad är så liten så den finns inte med på större kartor.

Strasbourg ligger alltså ca 50 mil från Paris, med tåg tar det bara 2,5 timmar. Staden ligger ca 58 mil från Lille, där ett av mina favoritband Angus and Julia Stone kommer spela i december, men vi får se, inget är bestämt alls på den fronten.

Vem är jag?

Hej!

I december förra året, så hittade jag en lapp där rubriken var: "Studera utomlands ett år". Jag tog med mig lappen hem och var tvärsäker på att mina föräldrar skulle säga nej. Men, till min förvåning så sa de ja, och var faktiskt riktigt uppmuntrande! Så, jag skickade in min ansökan till IPK (internationella programkontoret) och i februari fick jag veta att jag hade gått vidare till intervjun. Jag gick på intervjun och när jag kom ut så tyckte jag att det känts fruktansvärt, jag skulle aldrig få åka! Men, i mars så kom det en gnutta hopp, jag blev reserv. Jag blev glad över det, tänkte att nu slipper jag säga att jag hoppar av, jag kom inte med. Men, några veckor senare så fick jag ett mail där det stod att någon hoppat av, och IPK frågade om jag ville åka. Just då kände jag att det var de jag ville. För jag hade tänkt under dessa veckor jag var reserv att det skulle nog vara kul att åka, men samtidigt intalat mig att jag vill egentligen inte. Men när jag fick en ny chans att svara, då tvekade jag inte, utan jag visste att jag ville åka.

Så, nu, flera veckor, nästan månader, senare så sitter jag här i min säng och skriver detta. Jag har nu fått reda på att under dessa 10 månader så ska jag bo i en liten stad som heter Barr som ligger 3 mil utanför Strasbourg i området Alsace. Jag kommer bo i en familj där det är en mamma och två barn, en flicka som är 16 år gammal (alltså ett år yngre än mig) och en pojke som är tretton. Familjen har tre hundar och två kaniner och det är nog nu som jag ska börja berätta om mig själv.

Jag heter Jenny Ekholm och bor i Haninge, fyra mil utanför Stockholm. Jag bor på en liten hästgård med min familj (mina föräldrar och mina tre äldre bröder, dock har en flyttat från tomten). Vi har, vad jag skulle säga, massvis med djur i form av hästar, hundar, en katt, undulater, höns och fullt med vilda möss och lite vilda huggormar på tomten. Jag gick ut första ring i gymnasiet nu denna vårtermin, jag går inrikting sam-sam. I Frankrike kommer jag alltså börja tvåan och när jag kommer tillbaka så kommer jag behöva gå om tvåan, lite trist men definitivt värt det.

Nu ska jag nog dock inte tjata mer, de flesta som kommer läsa denna blogg (dvs familj och vänner) vet redan allt detta om mig (hoppas jag i alla fall). Kanske bara ska nämna snabbt att jag älskar att fota, så ni kommer förhoppningsvis få se massvis med bilder medan jag är där nere!

Men det var nog allt om mig, men givetvis kommer jag skriva mer om mig, eftersom denna blogg är tänkt att följa med mig i Frankrike under dessa tio månader.

Ciao!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0