Världens vackraste

Jag har världens vackraste häst, och det ska jag bevisa genom dessa bilder
*Klicka på bilderna för att se de i större format!*
Nu är bara problemet att jag har många gånger lyckats glömma vilken underbar pålle jag har. Men de sägs ju att man inser inte vad man har förrän man förlorar det. Nu har jag lyckligtvis inte förlorat Gullis, utan jag kommer komma tillbaka till henne och då ska jag satsa mitt bästa för att vi ska bli så starka som möjligt, tillsammans.

Sova...

Jag är trött, jag önska jag kunde gå och lägga mig nu, men det kan jag inte :(
Jag har inte packat, jag har inte ätit middag (vi åt sen lunch) och jag har inte läst ett piss ur Les Liaisons dangereuse. Detta suger, och jag har bara mig själv att skylla. Det suger ännu mer eftersom det är alltid skönare att ha någon annan att skylla på.

Imorgon är det skola och internatet igen. På tisdag är det bio med klassen, vi ska se en amerikansk film från 30 talet som heter Freaks. Kanske redan berättat om den? Skådespelarna är "äkta freaks" alltså s k missfoster (som t.ex. skäggiga damen, siamesiska tvillingarna etc etc), ni vet ju hur populärt det var med freakshows i amerika i slutet av 1800 början av 1900 talet.

Annars vet jag inte. Längtar till Sverige i alla fall, en sak som är säkert. Alltså inte så att jag längtar hem så, utan det skulle bara vara skönt om julen närmade sig liite fortare. Ska bli så sjukt kul att se alla igen. Längtar att gå på de snöiga gatorna i gamla stan och trängas bland folk som handlar julklappar i sista stund. Sedan ska det även bli urmysigt att träffa alla djuren igen, och alla människor också, men det behövs väl knappast nämnas.
Kommer även bli skönt att lix kunna göra vad man vill, inte fråga lov eller vänta på att någon annan ska åka någonstans. Bara sätta sig på en buss och bara vara. Fast ja, att sätta sig på en buss bara sådär kommer nog inte vara så enkelt eftersom det verkar som de blir likadan vinter som förra året, dvs SL funkar inte, alls.

Min värdfamilj blev lite smått chockade när jag sa det, att varje år har vi snö, och varje år har vi gigantiska problem med tågen. Värdmamman sa att här använder de salt, kanske inte naturvänligaste men effektivt. Varför använder inte vi salt? Om vi inte gör de..? Gör vi de? Men SL och SJ funkar ju inte hundra även när vi inte har snö heller, så det är väl bara något fel på dom. Här i Frankrike funkar tågen extremt bra och billiga är de oftast också, i alla fall jämfört med Sverige.

Jag undrar, ifall en människa flyttar hit, till Frankrike, från Sverige, när slutar människan att jämföra med Sverige? Jag vet att jag jämför hela tiden, speciellt Euron. Tänker nästan varje dag "aha, 23 €, det är ca 230 kronor". Om jag inte visste att det var ca 230 kronor, då skulle jag inte har någon koll på vad som var dyrt eller inte. Så, hur är det egentligen för människorna här då? Hur kommer det sig egentligen att vi vet vad som är dyrt för något? Mina tankar driftar när jag nämner detta till tulpanbubblan (eller vad den hette) i Amsterdam. När tulpaner blev lika dyra som hus. Tänk, en blomma, vars enda uppgift i världen är att se vacker ut (i alla fall ur människans synvinkel) och göra bin glada, vilket bin blir av typ vilken blomma som helst. Dessa blommor kostade förmögenheter. Lite udda faktiskt.

Nu känner jag att jag skrivit lite väl mycket, detta skulle, från början, bli en ganska kort text. Nu måste ag dock sluta skriva eftersom Baloo ligger och sniffar och gömmer halva datan under sitta stora huvud. Ser på mig med sina stora ögon. Nu tittar han konstigt på tangentbordet eftersom det låter konstigt när jag skriver. Hej då

Snö!

Nu e de snö på backen ^^
Tänkte att jag strax ska ut och fota lite ^^

It's just something with fridays

Denna vecka har varit helt ok, som vanligt dårå typ.
Idag var det extra kul, men jag kommer till de.
Denna vecka dock har kanske inte varit det bästa för andra i Frankrike. Bla. så har det varit himla många som tappat porslin i matsalen, och jag har även sett ambulans på skolan två gånger, och en människa ligga på trottoaren med människor kring sig. Franskfolket verkar göra sig illa väldigt ofta faktiskt, varje dag ser man någon i skolan som går med kryckor, och en gång var det tre pers samtidigt i min klass som gick med kryckor. Fast, (tyvärr) så tror jag även att fransmännen överdriver ganska mycket... Det var en tjej som stukade foten, hon gick med kryckor i ca en vecka. Jag minns när jag fick en rejäl stukning med min fot, jag vandrade hem (jävligt sur dock...) med mamma genom mörkret, sedan var det farmor och farfar som insisterade på att köra mig till doktorn (dvs akuten..)... Visserligen så följde faktiskt ett par kryckor hem, men det var mest för att jag tyckte det skulle vara coolt att gå med kryckor i skolan, men de följde aldrig med eftersom jag kunde gå i stort sett normalt andra dagen... Men nog om mig, eller ja.
Idag har speciellt varit en trevlig dag. Den började med håltimme och jag satte mig och började skriva, en text på svenska, som jag sedan översatte till engelska för att sist börja på franska. Dock han jag inte så långt innan jag fick sällskap av en tjej som börja snacka med mig. Medan vi snacka så började det även snöa, det var mysigt. Jag fick lära mig att snöflingor heter flocons (nu kanske jag stavar fel dock..). Efter det så var det franska, som jag inte fattade ett piss av, sedan var det lite mer franska, fast med en annan lärare, och även där fattade jag nada. Tillslut var det lunch, åt med Florence och hennes kompis (Marine?). Vi fick bläckfisk ringar som förrätt, det var ganska gott, om de inte hade varit typ överkokta eller nått, jag gillar mina sega.
Tillslut blev det matte och jag gjorde faktiskt provet! Läraren blev glad när jag räckte honom papperet, dock förstod jag inte vad han sa.
Jao, sedan var det bara att gå hemåt och ja... Nu sitter jag här. Har ingen aning om vad som händer imorgon, men ja, det är inte särskilt viktigt. Dock hoppas jag att det är snö ute när jag vaknar, för jag har verkligen en stark lust att gå ut och fota snö. Snö är vackert men elakt och kallt. Snö döljer elaka saker. Ja... God natt

Svenska, det verblösa språket

Japp, jämfört med franskan så är svenskans verb INGENTING. Franskan har t.ex. egna verb för att luta mot armbågarna, plocka vindruvor, Ilsket kasta sig över någon, muttra elaka ord etc etc
Om jag hade vetat detta innan jag valde franska som tredjespråk, jadu... då hade det nog gått annorlunda till!
Idag tänkte jag bjuda på massa sjuka bilder, bara så ni vet... För jag har så sjukt tråkigt just nu, så detta kräver ett blogginlägg med fula bilder ^^
Eller inte, ögonblicket är förbi nu, blogg.se förstörde det genom att inte låta mig ladda upp bilderna... Tyvärr gott folk, ni gick misste om ett väldigt... ja, nånting...

Tacksam

Visste ni? Nästa torsdag är det Thanksgiving i USA. Vi har en amerikansk lärarassistent som pratade om thanksgiving på en av engelska lektionerna. Då skulle vi säga vad vi var tacksamma för. Hennes morsa skrev tydligen fem saker nästan varje dag som hon var tacksam för. Mina fem saker som jag skulle välja i dagens läge är nog:
1. Chansen att åka hit till Frankrike.
2. Att alla stöttar mig som de gör, det är underbart
3. Vänner och familj som finns i Sverige. Tanken att komma tillbaka och spendera underbara timmar med dessa människor efter detta år får hela mig att bli lycklig.
4. Min värdfamilj, jag är sjukt tacksam att denna familj var/är villig att ta emot en främling och behandla mig så väl som de gör.
5. Mig själv. Jag är tacksam att jag inte backade ur innan jag åkte hit, att jag faktiskt gav denna "otänkbara" tanke en chans. Jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle befinna mig i Frankrike ett år efter att jag hittade lappen från IPK, jag är glad att jag gav lappen en chans, jag vet inte, men den kvällen var nog inte i vanliga fall, för i vanliga fall hade jag nog tänkt att det bara var omöjligt och jag skulle bara ha lämnat lappen där på skrivbordet i skolan, men det gjorde jag inte.
Denna "lapp" hittade jag i en bok som jag lånade på bibblan, den gjorde mig lycklig! Jag tänker definitivt åka till denna bokhandel sedan när jag kommer tillbaka efter jul! Innan jul så har jag lånat alla böcker jag behöver nu på bibblan, och om de böckerna från bibblan inte skulle vara nog så har jag en "Romeo and Juliet" att tugga mig igenom.

Fryst

Idag har jag varit i den mest udda affär, en affär som typ endast hade frysvaror. Den var inte direkt liten heller!
Lite udda, men ja, det funkar väl de med antar jag ^^

Glömde säga att igår så tror jag att jag åt kanin (lapin). Smakade inget speciellt direkt, som vilket kött som helst. Däremot så var pastan som vi fick till typ sjukt tjock, snackar då typ halv centimeter eller nått!

Idag har jag även köpt tågbiljetter till Paris i januari ^^ Gick på 66 € tur och retur, väldigt billigt tycker jag! Om man jämför med Sverige då alltså. Men SJ är ju som dom är...

Senare ska vi till bibblan och jag ska se om sista Harry Potter boken finns inne (om dom ens har den... annars får jag köpa den själv, fast det blir lite svårt här i Frankrike att hitta på engelska... aja), väldigt synd eftersom nu när första delen av sista delen av Harry Potter kommit ut på bio så har det blivit massa avslöjningar. Ja jag vet att jag är väldigt seg att läsa Harry Potter, men folk måste väl inte avslöja massa!?

Vet inte vad annat jag ska säga.. Så, ciao

mjau



Här är då mina skor! Känner mig som en cowboy när jag går i dom...
Men, anledningen till att jag inte bytte eller så, är för att detta är det första par skor som inte har gett mig skavsår (eller ens en tanke på skavsår) på flera flera år! De är otroligt sköna! Dock vet jag inte hur varma de kommer vara när snön kommer, men i "värsta" fall så kan jag ju använda mina vinterkängor hela tiden när snön kommer, för de är ju varma i alla fall.

Denna vecka har varit bra, speciellt idag! Idag så fick jag ytterst fint beröm av en av mina franskalärare (jag har typ tre kan man säga), han så fina ord som Bravo! Detta för att jag tydligen gjort jätte bra på jätte svåra uppgifter som t.om. är svåra för fransmän... Fast jag vet inte om han förstod att jag faktiskt har facit längre bak i boken och att de med röd text var rättning från facit...
Sedan fick jag även veta att jag slutar franska skolan den 10 juni! :D Eftersom de andra har den franska baccen att ta hand om. Men jag kommer också gå genom ett prov, jag ska göra "DELF"en (tror den stavas så).

Igår var också en ytterst bra dag eftersom jag vågade faktiskt att prata högt, inför alla typ, på teatern, på franska! Första gången jag dessutom gör det av frivilja, och på franska. Annars har jag bara sagt på engelska (teaterläraren är även engelska lärare)...

Dock så har jag lite dåligt samvete eftersom i onsdags så var jag så sjukt trött så jag stängde av alarmet (med flit...) satt jag inte vaknade till att min franska lektion på internatet började.... Men "läraren" sa ingenting på kvällen, utan var glad som vanligt typ så ja vet inte..

det var de, nu ska jag läsa ur sjätte Harry Potter boken ^^

Mândag

Förlât (eller ja) att jag inte skrev igâr, men hade noll lust till de.
Igâr sâ âkte jag med Camille och Karen hem till Léa och pluggade. Ärligt sâ blev det inte sâ jätte mycket pluggqnde. Jag pluggade pä engelskan (dvs repeterade) sedan sâ läste jag ett kapitel ur Liaisons Dangeresuse innan jag ägnade resten av tiden till att läsa Harry Potter, heheh

idag sâ har jag köpt skor. Dock blev de inte de skor som jag visade, utan det blev ett par andra. Vet inte om jag är helt nöjd, de var lix en jätte liten affär och försäljaren typ tittade pâ allt jag gjorde; sâ jag sa typ ja för att fâ slippa och gâ ut därifrân...... Men jag ska testa skorna ordentligt ikväll och om de inte känns helt hundra dâ sâ gâr jag tillbaka till affären imorgon pâ hâltimmen och lämnar tillbaka dom, ev tittar pâ ett annat par skor. För skorna kostade ändâ 700 kronor sâ dâ känns det som om man mâste vara lite nöjd i alla fall...

Annars vet jag inte. Har väl inte hänt nâgot särskilt utom de. Eller jo, jag köpte öronproppar, som typ är vax som man helst bara ska använda en gâng. Vad är de egentligen? Varför ens tillverka engângsöronproppar? Men, jag tror nog att om de funkar sâ ska jag använda de fler gânger, jag menar, Sarahs snarkningar är ju inte direkt farliga mot hörseln (eller,,, de är ju ganska starka...?) sâ det är ju ingen fara om öronpropparna är lite sämre dagen efter.

Ja, nu var dte verkligen allt, ciao

Plugg...

Nu har jag pluggat konstant i en och en halv timme, känner mig duktig! Dock så var det engelska, så det var inte så farligt, hade aldrig orkat om det var franska!

Annars har det väl inte hänt så mycket. Camille kom hem från Rom, men det är typ de. Läst ur Harry Potter också, men det är ju inte särkilt ovanligt dessa dar.

Japp, så, trevlig fortsatt helg antar jag, ciao! ^^

bajsbrun



Så ser mina järntabletter ur. Mysiga va? Nej, jag ska inte gnälla, de finns faktiskt de som tvingas att käka bajsbruna tabletter, jag gör ju ändå detta frivilligt :P

Ett test

Hittade ett test när jag sökte runt om kaktusar. Fall genast för testet och ja... har väl inge mer att säga...

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?

"the streets it linked because there were no streetlamps. Their foot-"

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Boken som jag nyss öppnade, dvs Harry Potter and the Order of the Phoenix"

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Oj oj... har inte tittat mycket på tv alls dessa månader, så jag vet inte...

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

typ 22:15 eller nått (fan, den var bara 22:00...)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Blåsten utanför och Gaëtan och Leana (har ingen aning om hur hennes namn stavas...) göra läxor eller nått

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Gick hem från skolan

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

En blogg där jag letade efter kaktusar

8. Vad har du på dig?

Jeans, långarmad kofta etc etc

9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?

Ingen aning...

10. När skrattade du senast?

Minns inte...

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Två lampor...

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Jo, jag såg den där slangen på apoteket, den var väldigt udda...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Den e rolig ^^

14. Vilken var den senaste film du såg?

Harry Potter and the prisoner from azkaban (stavas de ens så?)

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Oj oj... En kamera, nej, flera kameror... Objektiv... oh, ett elpiano! Och en bil, skulle även frakta hit Gullis (men vet inte om det räknas som att köpa?), och de där skorna jag såg idag.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Jag blir aldrig mätt. Kan äta fyra portioner efter varandra och ändå så gör magen ont av hunger. Kan inte uppnå mättnadskänsla med andra ord.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Oj... Jag vet inte om detta funkar, om det är att förändra, men jag skulle nog då låta rika byta plats med de fattiga för en dag. Det skulle nog förändra mycket (då räknar jag mig själv som rik!)

18. Tycker du om att dansa?

Jao, det är kul

19. George Bush?

Fyfan....

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Oj... Vill ha udda namn, men typ Axelle, eller April (engelskt uttal) till flicka och kanske... Edward... njaa... Tom? Ingen aning faktiskt... Något annorlunda i alla fall (okej, Tom är inte särskilt annorlunda, men ja... vet inte)

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Höhö, nej aldrig *vissel*

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"Haha, in your face! Jag finns visst!"

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Oh... Flora! Tove!! Nea! sedan vet jag nog inga andra som läser min blogg som har så lätt att svara, men ja... de som vill ^^


Blandade känslor

Idag har verkligen mitt humör gått upp och ner.

Först så var jag irriterad eftersom trots att det blåste som fan i natt, så var det hur varmt som helst ute imorse, så när jag klev ut med min halsduk och vinterjacka, då blev jag lite irriterad...
Men sedan så hände en sak som gjorde mig glad, jag har extra franska med klassen under mig, så när jag skulle gå så sa jag hej då (till läraren egentligen) då svara typ hela klassen. Det var kul!
Sedan har jag även varit gråtfärdig... hatar franska verb, seriöst, dom är så sjukt många, jobbiga, komplicerade och ologiska! Kommer aldrig lära mig alla..!!
Efter skolan så gick jag till apoteket och sa: "Jag skulle vilja ha något med järn". Jag trodde att hon skulle börja fråga massa saker, typ som flytande eller tabletter, varför ska du ha de, har någon läkare rekommenderat etc etc, men hon knappade bara in på datan lite saker och sedan så spottade en tjock slang ut ett paket (seriöst, det var så), sedan sa hon tre per dag, morgon, lunch, middag. Och det bästa av allt var nog att hundra tabletter bara kosta 2,67 €! Hur billigt är inte de!? Jag trodde typ att det skulle gå på 10€ eller nått, trodde för en stund sedan att jag såg punkten på fel ställe och att de måste vara 26,7 €, men nej, jag räckte fram en femma och fick tillbaka pengar!



Måste även visa dessa snyggingar. Tänk dom svarta/gråa dock, snygga va? Har spanat in ett par andra skor i samma butik, men idag så såg jag dessa (fast svarta/gråa då). Problemet är bara att på hemsidan verkar de bara finnas i storlek 38... :( Får hoppas att det är något fel på hemsidan eller nått, för jag skulle verkligen vilja ha dessa! Om ni inte fattar, jag har storlek 39, 38 passar definitivt inte (har försökt tidigare).

Det var de, nu ska jag nog plugga lite engelska, har prov både måndag och tisdag. Ciao

God morgon

Pallade inte att skriva här igår, har tappat lite suget...
Men eftersom jag satte väckarklockan lite tidigt så kan jag ju använda tiden väl (höhö)
Igår så kom det fyra belgar hem till oss. Vet inte om man kan kalla dom familj eftersom alla var ungefär i samma ålder. De pratade flamländska med varandra, väldigt intressant att lyssna på. Sedan talade de franska med Brigitte, mig och Gaëtan. Flamländskan påminner faktiskt lite lite om svenska. T.ex. så säger de skål (nu vet jag inte om det stavas så, men de sa så) och de säger typ snetanden för våra hörntänder. Men när de talar i meningar och fort, då fattar man absolut ingenting må jag lova.
Inatt var det ganska hemskt. Det blåste som fan! Trodde nästan att det var en tornado utanför huset (skulle inte förvåna mig) och jag hade svårt att sova, inte så trevligt. Det verkar blåsa idag med, men inte lika mycket, hoppas bara att det inte regnar, för mitt paraply verkar inte vara så jätte blåståligt.
Ja, det var väl typ de. När jag inte sover eller pratar med belgiska familjer, då tittar jag på HP filmerna (har bara tittat på två en så länge), eller läser HP böckerna (håller på med femte nu tror jag). HP är alltså Harry Potter för er som inte vet.
Ja, det var nog de. Har inte fotat de senaste dagarna eller nått, så några nya bilder får ni inte. Nu ska jag iväg och först käka frukost, sedan gå till skolan, ciao!

Saker jag saknar

Det finns en del saker som jag saknar här i Frankrike, som lix med dessa saker skulle göra Frankrike komplett som ett land.

1. Kramar. Här finns inte kramar. Det är kindpussar. När man hälsar, kindpussar, när man visar kärlek (alltså mellan vänner), kindpussar... Inga kramar alls. Jag tror jag skulle klassas som homosexuell om jag kramade någon av mina vänner i skolan... Seriöst.

2. Enpack glass. Detta måste låta så sjukt konstigt i era öron (ögon?) men de säljer inte enpack glass här (jag kanske har nämnt detta förr?). Inte i mataffärer i alla fall, utan det är som minst 3pack. Och tre stycken är faktiskt lite för mycket, även för mig.

3. Plockgodis. Det finns det inte heller, utan man måste lix köpa fem olika påsar med godis om man vill ha olika godisar. Lite irriterande.

4. Subarubilar. Jag tror jag har sett en enda Subaru sedan jag kom hit. Jag har t.om. sett ferrari, posche, etc etc, men bara en endaste liten pluttig (okej, den var inte så pluttig, Subaru är aldrig pluttiga) Subaru. Däremot har jag sett flera Volvos och det värmer mitt hjärta, såklart.

5. Icke dubbad tv. Seriöst.

Onsdag

Nu är det onsdag. Eftersom vi är lediga imorrn så är internatet stängt så jag sover hos värdfamiljen resten av veckan. Skolan har varit helt ok, fast jag har de senaste dagarna alltid fått huvudvärk på eftermiddagen/kvällen. Inte så kul.
Jag har nog inte så mycket mer att säga, så istället kan jag visa nyredigerade bilder som jag tog ca en månad sen ^^





















Jag ursäktar lite att det blev så många blombilder, men jag gillar verkligen blommor... Kanske piffar upp er som är i Sverige lite... ni har ju snö nu...

TPE

Sitter här nu i data salen och skriver här. Jo, jag har lektion, jag har TPE, problemet är bara att mina andra gruppmedlemmar har stuckit till Rom, Italien. Jo, jag skulle kunna jobba ensam om det inte var sâ att mina kära gruppmedlemmar har bytt ämne typ fem gânger och senaste gângen sâ orkade de inte förklara vad det nya ämnet var, de sa att det var för komplicerat och att jag bara kan typ läsa böcker eller bloggar pâ lektionerna. Sâ ja, det är inte sâ enkelt att arbeta idag. Funderar pâ att sticka över till CDI, men vet inte. Ganska nice att ha data och internet här ocksâ. Och eftersom ingen här fattar svenska sâ kan jag ju säga att detta är till TPEn... Heheheh

Regn

































Voilá, en bildbomb à la Jenny ^^

14 timmar senare

Det var ca 14 timmar sen jag skrev inlägget innan. Jag skrev inlägget innan precis innan jag åkte, och nu kom jag precis hem, haha

Hade trevligt idag, först så gjorde vi en trevlig sak, sedan var jag, Camille och Gaetan barnvakt, sedan åt vi middag och många olika efterrätter. Har även sett Avatar (dock endast sett eftersom det var fullt med folk i rummet som prata, och de lilla jag hörde var på franska utan någon text eller liknande) och PekingExpress (nått äventyrsprogram på M6). Nu är jag jätte trött så nu ska jag sova, god natt :)

Tada

Tjoj
Idag ska jag göra något. Dock så vet jag inte om värdfamiljen sa att jag fick säga vad det var, eller inte fick säga vad det var. Så jag antar att jag inte får.
Det innebär i alla fall passning med en ett eller två åring ^^

Skulle jätte gärna visa bilder från igår, dock så har jag inte hunnit ladda över dom till datan än och jag måste klä mig och sminka mig på tjugo minuter nu, så jag hinner inte visa bilderna. De kanske kommer ikväll eller imorgon.

Ciao!

Dumma skor...


Titta vad mina skor gjorde med mina strumpor! Tur att jag köpte tio par svarta strumpor för ett tag sedan...


Nu har jag spenderat en natt på internatet och två dagar i skolan, väldigt roligt faktiskt. Nu så försöker jag verkligen lyssna (eller ja... i alla fall på matten) annars så jobbar jag i mina BLED böcker (franska grammatikböcker). Går riktigt bra tycker jag!
Har även varit mer social i skolan, mys!
Nu orkar jag inte skriva mer eftersom jag har huvudvärk, så istället tänkte jag leta reda på Camille och Brigitte och se om de gör nått roligt.. Dock så misstänker jag att de har åkt någonstans, men jag är inte säker. Aha, ciao!

Rubrik

Idag har jag typ inte gjort något alls...
Eller jo! Jag har läst ur den franska boken! Fast ja, det gick ju inge bra så det är väl inget att "skryta" om...

Imorgon är det skola, ska bli skönt att bli lite social med andra människor. Imorgon är det även dans och även sova på internatet. Så jag måste packa lite nu och så. Och göra engelska läxan (blää).
För en sekund så trodde jag att jag hade tappat bort papprerna till engelska läxan, men sedan följde jag mitt samvete och letade lite nogrannare och hittade det i garderoben... nästa gång så letar jag nog bara ytligt...


Tagen 03/10 2010


Tagen 03/11 2010


Här ovan ser ni typ samma motiv (utsikten från mitt fönster) med en månads mellanrum. Ganska stor skillnad än då... de jag är nyfiken på dock är om det är lika stor skillnad på fotografen. Jag känner själv ingen skillnad. Det känns som, om jag skulle åka hem till Sverige nu så skulle jag komma hem precis som jag åkte bara med en ny jacka och lite mer kunskap om Frankrike och det franska språket. Fast, jag antar att det är som hundvalpar, man ser dom aldrig växa upp förrän man faktiskt tittar på bilderna när de är små. Kanske samma med barn?
Ingen aning, har aldrig haft en unge.




Bara för de får ni en bild på fotografen... någon ytlig skillnad förutom lite längre hår kanske? Och rundare ansikte troligen... men det är ju inte så konstigt, jag är ju svensk i frankrikeland.

Inte alls ångest, nej då

Fuck, vaknade tolv idag.... jag kommer ha svårt att vakna innan åtta imorgon........
Vet inte hur det gick till.. Sa god natt till värdfamiljen runt tio (eller om det kanske var elva?) och sedan gick jag in lite på datan. Var inge trött så jag läste lite ur Harry Potter, bara 20 sidor kvar tills boken var slut så jag passade på att läsa dom och sedan var klockan helt plötsligt 12 på natten. Inte så sent, men ja, om man inte har en väckarklocka så kan man ju inte bestämma när man ska vakna riktigt heller, eller hur?

Men idag ska jag i alla fall verkligen jobba på den där franska boken. Jag tror att de andra ska åka till frisör idag, men eftersom jag håller på att spara mitt hår så känns det lite onödigt för min del, så jag ska fråga om jag inte kan stanna här och arbeta med boken.

Det var väl typ det jag hade att säga denna morgon (eftermiddag). Hoppas ni får en trevlig dag (eller ja, i alla fall halva dagen är ju kvar...)

Ciao

Tjo

Tjo alla

Nu e jag glad, hittade nyss en sida med massa skrift (på engelska) om boken jag ska läsa (Les liaisons dangereuse alltså). Jag har inte tittat så jätte noga på texterna (det är massa sammanfattningar och analyser) men jag hoppas verkligen att de kommer hjälpa mig med denna bok för just nu är det så att jag läser kanske en sida, fattar det mesta, men fattar ändå ingenting. Orden lix finns där, men jag får absolut ingen helhet över sidorna, jätte jobbigt! Man är ju van att det ska i alla fall vara tvärtom, att man inte fattar vissa ord men fattar i alla fall helheten.
Ingenting fastnar heller, utan det åker in genom ögonen sedan läcker de ut genom öronen eller nått... kanske ska testa med öronproppar? hehehhe

Har väl inte så mycket mer att säga tror jag. Imorgon är sista dagen utav lovet, kan dock inte bestämma mig om det ska bli skönt eller inte...
En sak som är skönt i alla fall att nu är det bara att åka in på internatet fyra gånger, sedan är det december och då kommer det troligen vara lite roligare och sedan är det den 20 december och då åker jag hem :)
Fast jag måste intala mig hela tiden att inte tänka på det, utan ta dagarna som de kommer och bara tänka på nuet, jag är ju trots allt i Frankrike, då är det ju bra om jag har mina tankar med mig här också.

Ingen bild idag, pallar inte att redigera just nu, har typ helt tappat lusten, ingen aning varför. Ska ev, fota lite ögon (egna då) senare så det kanske blir någon bild idag i alla fall.
Nej nu måste jag fortsätta med boken, känner mig lagom stressad med den lix...

The world's on fire tonight, baby

Detta kommer bli ett extremt förvirrat, blandat och långt inlägg, men det får ni leva med.



Igår var det alltså Halloween här i detta hus. Har ingen aning om det var det någon annanstans i Frankrike...
Det kom människor hit till huset och vi sminkade oss och snackade (okej, de snackade, jag satt och titta) och sedan gick vi ut i natten och fotade (med blixt... usch).

Har nog inte så mycket mer att säga om det, visar bilder någon annan gång...

Nu till det lite mer förvirrade



Nu till årets mode... vafan???
Hela tiden har vi hästtjejer blivit mobbade för våra kläder (okej jag kanske överdriver lite men i alla fall) och nu går typ alla runt och suktar efter våra fula smutsiga kläder och skor. Vad är de egentligen?? Ganska komiskt ändå...
Sen måste jag bara kommentera legginsena som är högst upp till höger på bilden.. de ser inte så smickrande ut.. Jag vet inte om modellen faktiskt är plus size modell eller inte, men byxorna ser i alla fall inte så smickrande ut, de ser ut att göra låren jätte feta, och vem vill de egentligen??

Jag vet egentligen inte varför jag babblar on and on om detta, jag hade bara lust att göra ett annorlunda inlägg antar jag, kanske provocera lite? Nja, ingen aning.

Så nu ska jag sätta mig med min franska bok Les Liasions Dangereuses (snälla fråga inte vad det betyder, för jag har seriöst ingen aning) skriven av Choderlos de Laclos och försöka översätta den med google translate och kanske förstå lite granna... Vi får se hur det blir med den där förstå delen, men ja.

Ciao alla!

RSS 2.0